4 minder bekende effecten van slechte voeding

4 minder bekende effecten van slechte voeding

Dat slechte voeding voor overgewicht kan zorgen, is algemeen bekend. Overgewicht kan op zijn beurt weer leiden tot diabetes type 2, wat een serieuze zaak is. Maar slechte voeding kan voor nog meer problemen zorgen die mogelijk wat minder voor de hand liggen, maar wel degelijk aan de orde zijn. We bespreken vier minder bekende effecten van slechte voeding.

Vermoeidheid

Het te veel tot je nemen van ongezonde voeding kan ook zorgen voor vermoeidheid en een constant energieloos gevoel. De oorzaak hiervan is het feit dat in ongezonde voeding niet alle voedingsstoffen zitten die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dat zorgt voor een futloos gevoel. Dit leidt er vaak ook toe dat mensen minder gaan ondernemen, zodat ze ook weer minder verbranden. Zo komt men in een neerwaartse spiraal terecht.

Hoge bloeddruk

Te veel zout eten zorgt voor een hoge bloeddruk. Dat is redelijk algemeen bekend. Maar ook verzadig vet kan voor een hoge bloeddruk zorgen. Verzadigd vet zorgt naar voor een hoger gehalte van het slechte cholesterol (LDL). Dit zorgt voor veen vettige laag die aan de aderwanden blijft kleven en kan leiden tot aderverkalking. Door het vernauwen van de bloedvaten, stijgt de bloeddruk. Ook overgewicht kan zorgen voor een hoge bloeddruk, zeker wanneer je veel suiker eet. Dit zorgt er namelijk voor dat het lichaam zout vasthoudt. Bovendien wordt een teveel aan suikers omgezet in vet.

Laag libido en erectieproblemen

Ook op seksueel gebied kan slechte voeding een negatief effect hebben. Waar slechte voeding vermoeidheid veroorzaakt, kan het ook het libido nadelig beïnvloeden. Voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het hart en de bloedstroom in de hartvaten, kunnen ook slecht zijn voor de bloedtoevoer naar de penis. Die bloedtoevoer kan echter ook door andere processen die samengaan met ouder worden beperkt worden. Om dan toch een erectie kunnen krijgen, bieden middelen als Caverject en Viagra uitkomst.

caverject

Concentratieproblemen

Te weinig vocht tot je nemen, kan leiden tot verminderde prestaties van je hersenen en concentratieproblemen. Maar die concentratieproblemen kunnen ook veroorzaakt worden door slechte voeding met te veel suikers en vetten. Kijk voor het bewijs naar kinderen die te veel gesnoept hebben en hyperactief worden. De concentratie is dan ver te zoeken.

Dit is slechts een greep uit de nadelige gevolgen van slechte voeding. Ook slaapproblemen en darmklachten kunnen veroorzaakt worden door te veel slechte voeding. Het is dus zeker van belang om je ervan bewust te zijn dat de gevolgen voor de gezondheid veel verder kunnen gaan dan ‘slechts’ overgewicht.

Reacties zijn gesloten.