5 tips voor een gezonde maaltijd tijdens de lockdown

5 tips voor een gezonde maaltijd tijdens de lockdown

Door het corona virus zitten we momenteel in een lockdown. Een gezellig avondje uiteten is er dan ook niet bij. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gezond blijven eten. Gelukkig heb je nu meer dan genoeg tijd om een goede maaltijd op tafel te zetten, je werkt dan ook gelijk een beetje aan je gezondheid. We willen je hier graag een handje bij helpen. Daarom hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee heb je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!

Lekkere, verse ingrediënten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint met de bereiding is het dan ook belangrijk dat je alles al in huis hebt. Het lekkerst is als je hierbij zoveel mogelijk verse ingrediënten in huis haalt. Dit kun je momenteel het beste doen door je boodschappen te bestellen. Dit maakt al een heel groot verschil. Verse groente of vlees smaakt een stuk beter dan wanneer het uit de vriezer komt. Ook verse kruiden zijn erg handig, je kunt ze namelijk laten groeien en bewaren.

Een goede planning

Veel mensen vinden het erg lastig om tijdens het koken alles goed te plannen. Het een is dan eerder klaar dan het ander waardoor je eten weer koud wordt. Doe daarom zoveel mogelijk voorbereidend werk, zoals snijden, al van te voren. Je hebt tijdens het koken dan meer rust en overzicht om op het andere te letten. Probeer ook goed te bedenken hoelang alles duurt om te bereiden zodat je het allemaal goed op elkaar aan kunt laten sluiten.

De juiste apparatuur

Voor het bereiden van een goede maaltijd is het erg handig als je beschikt over de juiste apparatuur. Koken wordt dan een stuk makkelijker en leuker. Alleen al als we kijken naar eten dat koud wordt, maakt dit een groot verschil. Als je beschikt over professionele keukenapparatuur zul je hier een stuk minder last van hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van een warmhoudvitrine zodat niks koud wordt. Ook apparaten zoals een combisteamer van HorecaRama zijn erg handig. Daarnaast moet je natuurlijk beschikken over de juiste pannen en messen. Als je het helemaal goed aan wilt pakken kun je ook nog kiezen voor een professionele horeca oven.

Houd het simpel

Een lekker gerecht hoeft helemaal niet superveel tijd of moeite te kosten. Sterker nog, met simpele ingrediënten is het misschien nog wel makkelijker om iets lekker op tafel te zetten. Daarnaast scheelt het je ook nog eens een hoop gedoe. Je kunt ook een variatie maken op een gerecht dat je heel goed kunt bereiden zodat je toch eens iets anders kan proberen. Maak vooral gebruik van je creatieviteit, dan kom je al een heel eind.

Gezond en lekker koken is dus helemaal niet zo’n gedoe. Je moet alleen weten hoe je het aan moet pakken. Met de juiste ingredienten, apparatuur en planning kom je al een heel eind. Maak ook gebruik van het internet, hier zijn honderden, zo niet duizenden lekkere recepten te vinden die je ook eens uit kunt proberen tijdens de lockdown.

Reacties zijn gesloten.