Aan je conditie werken tijdens Corona

Aan je conditie werken tijdens Corona

Met de uitbraak van COVID-19 in Nederland zijn alle sportscholen tijdelijk gesloten geweest. Ook nu ze weer open zijn sinds per 1 juli 2020 vinden veel mensen het geen fijn idee om terug te gaan naar de sportschool. Toch is het belangrijk om een goede conditie te behouden en fit te blijven. Wij geven je 3 tips hoe je ook thuis makkelijk aan je conditie kunt blijven werken ook tijdens Corona.

Tip 1. Ga hardlopen

Ondanks de gedeeltelijke lock-down was er in Nederland toch nog redelijk veel vrijheid om naar buiten te gaan. Zo was ook buiten sporten toegestaan. Veel mensen zijn dan ook begonnen met hardlopen of hebben het weer opgepakt. Het voordeel van hardlopen is dat je behalve een goed paar schoenen weinig anders nodig hebt. Daarnaast kom je ook buiten wat goed is voor frisse lucht en als de zon schijnt maakt je lichaam ook vitamine D aan. Een nadeel van hardlopen is echter dat je het rustig moet opbouwen omdat het anders blessuregevoelig is. Een goede manier om toch te gaan hardlopen maar de kans op blessures te voorkomen is om binnen te gaan hardlopen op een loopband. De ondergrond is hierbij altijd hetzelfde waardoor je een kleinere kans hebt op blessures.

Tip 2. Ga fietsen

Als je niet van hardlopen houdt, dan is fietsen een goed alternatief. Ook hierbij heb je de voordelen van de frisse buitenlucht, Bovendien kun je het rustig opbouwen door steeds een stukje verder te fietsen. Als je echt aan je conditie wilt werken dan is het handig om met intervals te werken. Tijdens een korte periode verhoog je je tempo zodat je jezelf en je lichaam even goed uitdaagt.Ook voor fietsen is er een goed alternatief voor binnen: de hometrainer. Zeker als je wat ouder bent is dit een goed alternatief omdat je de kans op vallen verkleint. Bovendien is de hometrainer compacter dan de loopband.

Tip 3. Work-outs voor de TV

Wil je of kun je niet naar buiten? Dan kun je ook work-outs voor de tv volgen. De NPO zendt bijvoorbeeld dagelijks ‘Nederland in beweging’ uit. Een work-out programma voor beginners waarbij je elke dag een kwartier lang aan je conditie en verschillende spiergroepen werkt. Je kunt ook je TV koppelen met het in het internet en dan bijvoorbeeld work-outs via Youtube volgen. Het grote voordeel hierbij is dat het aanbod gigantisch is. Je kunt allerlei soorten oefeningen vinden zodat er altijd wel iets bij zit wat aansluit bij jouw behoeftes.

Kortom, ook tijdens Corona zijn er meerdere mogelijkheden om toch aan je conditie te werken en ervoor te zorgen dat je fit blijft!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.