Afvallen: wat werkt en waar begin je?

Afvallen: wat werkt en waar begin je?

Ik denk niet de enige te zijn als het draait om het willen kwijtraken van de overbodige kilo’s. Sterker nog, ik weet het wel zeker. Er zijn enorm veel mensen in Nederland die proberen af te vallen en je hoort verschillende geluiden. Zo lukt het afvallen een bepaalde groep mensen wel en andere blijven maar schommelen met wisselende resultaten. Ik vraag me dan toch af hoe dit kan? Ligt dit soms aan de onduidelijkheid van de manieren waarop je kan afvallen? Of heeft het te maken met een tekort aan tijd om je echt te verdiepen in wat wel en niet werkt? Kan het liggen aan een gebrek aan doorzettingsvermogen? Vragen die zo bij me opkomen als het gaat om diëten.

Wat werkt nou wel en wat niet?

Omdat ik hier graag schrijf over gezondheid, voeding, schoonheid, afvallen en lifestyle heb ik me ook maar eens goed verdiept in diëten. Ik ben namelijk benieuwd welke methodes nu echt helpen in de strijd tegen overgewicht. Al zoekende kom ik er al snel achter dat een aantal diëten zijn achterhaald. Verder lees ik dat er steeds meer kennis en duidelijkheid is over hoe je echt kan afvallen. Nederland wordt steeds slimmer, ook als het gaat om afvallen! Ik merkte al heel snel dat een eiwitdieet erg populair is. Dit heeft te maken met het feit dat je met een beperkte inname spieren gaat bouwen en geen vet. Eiwitten zijn namelijk bouwstenen voor de spieren. Koolhydraten worden bij een overschot makkelijker omgezet naar vetbuffers. De gedachte achter dit soort diëten is dus goed.

Welke eiwitdiëten zijn er om snel te gaan afvallen?

Genoeg, om het maar in 1 woord samen te vatten. Het is dan ook even goed vergelijken welke diëten al een bepaalde naam hebben. Ook de werkzaamheid, resultaten en ervaringen van een goed eiwitdieet zijn belangrijk. Gelukkig kun je vandaag de dag heel veel op internet vinden. Hierdoor heb je alles binnen handbereik om een bewuste keuze te maken voor een bepaald dieet. Ik heb niet alle ervaringen van de beschikbare diëten tot op de bodem doorgespit. Toch heb ik wel al een aardig beeld van welke manier van afvallen er bestaan. En dus ook waar ik wellicht zelf mee wil beginnen.

De keuze tussen bepaalde diëten!

En dat heb ik dan ook gedaan. Na een korte zoektocht ben ik onlangs gestart met het Cambridge dieet, wat ook een soort eiwitdieet is. Door de korte zoektocht heb ik wel een risico genomen gezien er meer over dit dieet bekend is. Momenteel ben ik dan ook met dit dieet gestopt. De reden waarom kun je lezen in mijn volgende post. Hier ga ik uitgebreid in op hoe het dieet werkt en of het mij heeft geholpen met afvallen. Deze post zal snel verschijnen 😉

Reacties zijn gesloten.