Aleppo zeep, wat is het?

Aleppo zeep, wat is het?

Als je tegenwoordig naar de supermarkt of de drogist gaat, zie je schappen vol staan met allerlei verschillende soort zeep en shampoo. Een droge huid of dof haar, voor ieder probleem is er wel een passende zeep. Maar zijn deze middeltjes eigenlijk wel natuurlijk en wat zit er allemaal in? Dat is in sommige gevallen niet helemaal duidelijk. Vandaar dat er steeds meer mensen kiezen voor een natuurlijke zeep. Een voorbeeld hiervan is Aleppo zeep. Wij vertellen je hier iets meer over!

Wat is Aleppo zeep?

Aleppo zeep, is een zeep die geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere chemische toevoegingen bevat. Het is gemaakt van biologische laurierbesolie en olijfolie. De verhoudingen kunnen verschillen. Hoe duurder de zeep, hoe meer laurierbesolie erin zit, dit is namelijk duurder dan olijfolie. De zeep komt uit de stad Aleppo in Syrië, vandaar de naam. De zeep wordt hier al duizenden jaren op authentieke wijze gemaakt. Het is dan ook een belangrijk handelsgoed in Aleppo.

Waarvoor gebruik je het?

Aleppo zeep kan gebruikt worden voor de dagelijkse reiniging van het lichaam. De zeep is hydraterend en dus erg goed voor de huid. Zowel volwassenen als kinderen gebruiken de zeep. Veel mensen met huidziekten gebruiken de zeep omdat het een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product is. Dit is erg goed voor de huid, zo heeft de laurierbes een bacteriedodend effect. ook is het een heerlijke zeep om te gebruiken na een dagje in de sauna, je lichaam heeft dan veel vocht verloren waardoor je huid kan uitdrogen en een hydraterende zeep kan dit weer herstellen.

Hoe wordt het gemaakt?

Aleppo zeep bestaat uit de olijf- en laurierbesolie. Dit moet dan ook als eerste verkregen worden. Dit wordt in een soort grote bak gegoten waar de zeep in wordt gemaakt. Vervolgens wordt er water en sodaloog bijgedaan, dit zorgt ervoor dat de olie een soort zeep wordt. Wanneer dit is bereikt, kan de zeep gesneden worden. Uiteindelijk moet de zeep ook nog eens 9 maanden rijpen, dit wordt gedaan in de zon. Als de zeep helemaal klaar is, is het lichtgroen aan de buitenkant en donkergroen aan de binnenkant.

Wat zijn de voordelen van Aleppo zeep?

Aleppo zeep is bij veel mensen populair, door de hele wereld wordt dit product dan ook door vele mensen gebruikt. Maar wat zijn nu precies de voordelen? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Het hydrateert de huid.
  • Het is een goede zeep voor mensen die last hebben van huidziekten.
  • Het heeft een antibacteriële werking.
  • Het werkt verzorgend en voedend voor het haar en de hoofdhuid.
  • Je kunt de zeep iedere dag gebruiken.
Reacties zijn gesloten.