Beginnen met wielrennen – wat heb je nodig?

Beginnen met wielrennen – wat heb je nodig?

Wanneer je gaat beginnen met wielrennen, heb je meer nodig dan alleen een goede racefiets. Toch is het lastig om te bedenken waar je allemaal rekening mee moet houden en is het belangrijk om niks te vergeten. In dit artikel vind je de belangrijkste basics om mee te nemen tijdens het wielrennen. Zo kun jij goed voorbereid op pad!

Racefiets

Allereerst heb je natuurlijk een racefiets nodig. Vaak worden racefietsen als duur ervaren, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Het is belangrijk om te bedenken aan welke kenmerken je fiets allemaal moet voldoen. Zo is het als beginner bijvoorbeeld niet nodig om een high-end racefiets aan te schaffen, maar voldoet een basic model vaak al aan de eisen. Ook hoef je de racefiets niet nieuw te kopen, als je goed zoekt kun je op bijvoorbeeld Marktplaats hele mooie tweedehands exemplaren vinden voor een goede prijs. Als je de fiets tweedehands koopt, zorg er dan wel voor dat de buitenbanden van de racefiets in goede staat zijn, dat ze voldoende grip hebben en niet poreus zijn.

Kleding

Naast een goede fiets is de fietskleding van groot belang! Omdat je het tijdens het fietsen behoorlijk warm kunt krijgen, is het belangrijk om te kiezen voor fietskleding die goed ademt. De kleding kan je ook helpen om sneller te gaan, want door de aerodynamica van de strakke wielrenkleding maak je meer vaart dan met kleding dat in de wind flappert. Een wielrenbroek en wielrenshirt zijn daarom belangrijke investeringen! Ook een windjack moet niet vergeten worden. Wanneer je in minder warm weer fietst, zorgt dit jack ervoor dat je lekker warm blijft. Ook hier kun je geld besparen door niet voor de duurste merkkleding te gaan of bijvoorbeeld voor een wielrenshirt van vorig seizoen te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens op wielersport outlet voor deze items!

Bescherming tijdens het wielrennen

Tijdens het fietsen moet goede bescherming niet onderschat worden! Je ziet tegenwoordig bijna geen wielrenner meer zonder helm. Het dragen van een helm zorgt namelijk voor goede bescherming wanneer je zou vallen. Naast een helm biedt het dragen van een bril ook een hoop bescherming. De bril beschermt niet alleen je ogen tegen de zon, maar houdt ook veel insecten uit je ogen! Voor het aanschaffen van bescherming, is het slim om te kijken naar het aanbod dat er online staat. Zo zijn er op outdooroutlet.nl veel verschillende fietsbrillen te vinden.

Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad! En ondanks dat er dure wielrenitems bestaan, hoef je er niet altijd veel geld aan uit te geven.  Naast dat wielrennen een goede training is, brengt fietsen nog veel andere voordelen met zich mee. Benieuwd? Bekijk dan het artikel over de voordelen van fietsen op je gezondheid!

Reacties zijn gesloten.