Waarom bewust met eten bezig zijn zo belangrijk is

Waarom bewust met eten bezig zijn zo belangrijk is

De wereld verandert continu en steeds sneller. We bevinden ons nu in een tijd waarin we steeds bewuster worden van waar onze voeding vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt.

Omdat steeds meer mensen door beginnen te krijgen dat we decennia lang in de maling worden genomen door de voedingsindustrie komen ze in opstand door steeds vaker gezond eten te kiezen.

Opgevoed door de voedingsindustrie

Wat je ziet is dat de voedingsindustrie veel meer geld is gaan investeren om jou te laten geloven dat het allemaal wel meevalt. Waardoor er een tendens bestaat waarin je mensen ziet en hoort die alle beweringen van tafel vegen. Of het allemaal niet zo serieus nemen. Een goed voorbeeld hiervan is de term ‘Healthfreak’ deze term is ontstaan omdat er veel mensen zijn, die echt wel met hun gezondheid bezig willen zijn, en anderen willen helpen en leren hetzelfde te doen.

Tegenwoordig maken mensen steeds vaker gebruik van een maaltijdbox, wat al een goede stap in de juiste richting is. Zeker wanneer het aankomt op wat wij onze kinderen leren, is een maaltijdbox kindvriendelijk.

Healthfreaks en voeding

Hokjesgeest met ‘Healthfreaks’

De groep mensen die dit allemaal niet zo serieus neemt, heeft het hokje voor ‘healthfreaks’ bedacht. Wat resulteert dat zodra jij die bewust gezond bezig is en de voordelen van sporten en gezond eten in ziet, tegen vrienden begint over minder suiker en vet. En duurzame producten, dat je in dit hokje weg wordt gezet er soms zelfs om wordt gelachen.

Dit is een ernstige ontwikkeling. Uiteindelijk willen we allemaal gelukkig en lang leven toch? De enige oplossing hiervoor is gezond eten en voldoende bewegen. Dit is de basis voor een gelukkig leven. Het simpel wegwuiven en erom lachen, is het slechtste wat je kunt doen.

Mensen luisteren slecht

Daarnaast worden mensen die met hun gezondheid bezig zijn continue verkeerd begrepen. Een goed voorbeeld hiervan is suiker. Een gemiddeld persoon verbruikt per jaar 40 kilo suiker. Dat is gigantisch veel en veroorzaakt niet alleen obesitas, maar ook hartklachten, vaatziekten, depressies en kanker.

Wanneer jij als gezond bewust persoon zegt dat je geen toegevoegde suikers eet. Dan volgt er direct de opmerking van wie dan ook, dat je wel suiker nodig hebt hoor! Duh, je zei tenslotte niet dat je geen suiker meer eet toch? Alleen de slechte en onnodige toegevoegde suikers in producten.

Dit betekent dat je nog steeds de natuurlijk suikers tot je neemt die ook bijna overal in zitten. Denk aan fruit, maar ook groenten zoals Broccoli, waar ook suiker in zit, maar je het niet in proeft.

40 kilo suiker per jaar

40 kilo suiker per jaar is ver van normaal.

We zijn opgegroeid met het eten van suiker alsof dat heel normaal is. Wanneer we ergens geen suiker in doen, dan vinden we het niet meer lekker. En claimen we ‘ik doe er gewoon suiker in anders moet ik het niet’ Ik wil dat het lekker is, dus doe ik er suiker in. Dit terwijl het minderen met suiker ook gewoon een kwestie van wennen is.

Meer depressies en andere ernstige ziektes door ongezond leven.

We zijn het de laatste jaren tenslotte meer gaan eten zonder dat we het direct doorhebben. Het aantal mensen met kanker, depressies, hartaanvallen en ga maar door met het noemen van ernstige ziektes. Is wereldwijd flink gestegen. Boosdoener? Ik ben geen dokter, maar de link met suiker is er wel degelijk. Lees hier hoeveel suiker per persoon per dag wordt aangeraden.

Suiker en depressie

Waarom lappen we goed bedoelde adviezen aan ons laars? Wat als het te laat is, heb je dan spijt van het feit dat je er nooit wat aan hebt willen doen? Of ben je een van die mensen die zegt ik leef nu, het maakt mij niet uit als ik 10 jaar eerder sterf, ik wil leven. Alsof je niet leeft wanneer je meer van de intense smaak van koffie geniet zonder suiker, alsof je niet leeft wanneer je de pure smaak van producten proeft wanneer je er geen suiker aan toevoegt.

Alsof roken, en alle andere slechte gewoontes zo’n grote verrijking aan je leven zijn dat je er 10 jaar of meer korter voor wilt leven.

Stof om over na te denken. Begin met gezond eten en kies voor gezonde recepten.

Reacties zijn gesloten.