Brengt de sneltest onze lentekriebels terug?

Brengt de sneltest onze lentekriebels terug?

We hebben natuurlijk al vaker geschreven over de invloed van Corona op onze gezondheid; deze is enorm! Niet alleen lichamelijk zorgt het sluiten van de sportscholen en de avondklok (om maar twee voorbeelden te noemen) voor een enorme vermindering van onze conditie, ook psychologisch eist het virus inmiddels zijn tol! Is het dan allemaal kommer en kwel? Zeker niet! Met de eerste mooie dagen van het jaar sijpelen ook de positieve berichten door over versoepelingen naar de zomer toe. Gaat de Corona sneltest onze zomer redden?

Met de eerste zonnestralen komen ook de eerste positieve Corona verhalen naar buiten; de goedgekeurde sneltesten kunnen ervoor zorgen dat we straks weer een terrasje kunnen pakken, bioscoopje kunnen doen of zelfs een festival kunnen bezoeken. Wat hebben we daar met zn allen enorm naar uitgekeken! De sneltest zou ervoor moeten zorgen dat we op een verantwoorde manier de wereld kunnen openen.

Sneltest als zelftest

Om als maatschappij gezond te blijven, en het Covid-19 de kop te bieden, is het nodig dat we meer en meer testen. Zorgen dat er geen Coronahaarden meer kunnen ontstaan en verantwoord binnen 1,5meter met elkaar kunnen staan. Omdat de GGDs en de teststraten het niet meer aankunnen, worden er momenteel zelftesten goedgekeurd door het RIVM die door mensen thuis uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor kan de capaciteit en testvolume flink opgeschroefd worden. De bedoeling is dat we in elke supermarkt of drogisterij een test kunnen kopen. Ook een sneltest kopen online is nu al een fluitje van een cent! Dus kom maar op met die veilige, maar toch hele heftige zomer!

Mogen we dromen van een festivalseizoen 2021?

Daar begint het wel steeds meer op te lijken! Hoewel we nu nog vol in de maatregelen zitten, gloort er enigszins perspectief aan de horizon. Maar wanneer het zover is, en er zouden festivals op een veilige manier plaats kunnen vinden, hoe zouden deze er dan uit komen te zien? Dient iedere bezoeker bij de entree van het festival een zelftest Corona moet laten zien? Of een vaccinatiepaspoort? Dit zijn vraagtekens waar we helaas nog geen antwoord op kunnen geven.

Het antwoord op de gestelde vraag is desalniettemin: JA! We mogen dromen van een fijne zomer vol feestjes, terrassen en drankjes. Het is echter utopie om te denken dat dit zonder restricties of mitsen en maren kan gaan. Maar hoop doet leven en dat is al heel wat in deze tijd!

Reacties zijn gesloten.