Bruin zonder zon? De handigste tips om een mooie bruine tint te krijgen

Bruin zonder zon? De handigste tips om een mooie bruine tint te krijgen

Nu het zomerse weer eindelijk weer voor de deur staat, kunnen de korte broeken, rokjes en jurkjes weer uit de kast getrokken worden! De eerste keer je blote benen laten zien is toch altijd weer even een drempel, want het liefst hebben we al meteen mooie bruine benen. Ondanks dat een bruine kleur als een mooi wordt gezien, is te veel zon allesbehalve gezond. Hoe krijg je dan alsnog een mooie bruine kleur deze zomer? Er zijn gelukkig verschillende verantwoorde alternatieven om alsnog lekker bruin zonder zon te worden. In dit artikel zetten we vijf alternatieven voor je op een rij. Met deze verantwoorde manieren krijg je een bruine tint zonder dat je het risico loopt om te verbranden. Zo ben jij helemaal klaar voor de zomer!

Spray-tan

Een spray-tan is een zelfbruinende spray waarmee je het hele jaar een mooie bruine tint kunt creëren en kunt behouden. Het is bij een spray-tan belangrijk om het geregeld aan te brengen om het effect te behouden. Zelf smeer ik het altijd dagelijks op tot ik mijn gewenste resultaat heb behaald. Daarna is het slechts een kwestie van bijhouden door het eens in de zo veel dagen op te smeren. Het is belangrijk voor spray-tans om het gelijkmatig te verspreiden, omdat er bij onjuiste verdeling bruine vlekken kunnen ontstaan. Belangrijk is om te weten dat ze geen bescherming bieden tegen UV-straling, waardoor het alsnog belangrijk is om je goed in te smeren met zonnebrand!

Zelfbruinende bodylotion

Zelfbruinende bodylotion is in principe gelijk aan die van de spray-tan, maar maakt je lichaam minder snel bruin. Voordelen van de zelfbruinende bodylotion zijn dat je het makkelijker kunt uitwrijven en vlek hij minder. Daarnaast blijft het resultaat van de lotion langer zichtbaar. Vergeleken met de spray-tan verkleurt de zelfbruinende lotion minder snel. Hierdoor zullen vrienden en kennissen niet eens doorhebben dat je verkleurt.

Pillen waar je bruin van wordt

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wist je dat er ook pillen zijn waar je bruin van wordt? Voor iedereen die niet van smeren houdt en het verdelen van lotion en sprays maar ingewikkeld vindt, zijn pillen deze perfecte oplossing! Met het slikken van de pillen wordt als het ware de natuurlijke stoffen van je bruiningsproces geactiveerd. De pillen bevatten gezonde stoffen en geven je tegelijkertijd een bruine kleur. Twee vliegen in een klap dus!

Witte kleding

Sommigen zeggen dat je bruin moet zijn om witte kleding te kunnen dragen, maar het tegendeel is waar! De witte kleding laat een duidelijk kleurverschil zien met je huid, waardoor je gelijk een paar tinten donkerder lijkt! Ga voor een wit short of een witte sneaker om er bruiner uit te zien! Met een mooie zonnebril maak jij je zomerse outfit compleet!

Wortelsap

Wist je dat eten je ook bruiner kan maken? Neem bijvoorbeeld wortelsap. Deze sap bevat een stofje die er voor zorgt dat je van binnenuit een bruinere kleur krijgt. Om echt resultaat te zien, kan je het best twee keer per dag aan de wortelsap. Ben je niet zo’n fan van wortels? Gooi het dan in een lekkere smoothie met fruit!

Reacties zijn gesloten.