Last van cellulitis? Vier dingen die je hier tegen kunt doen

Last van cellulitis? Vier dingen die je hier tegen kunt doen

Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd, kan een doorn in het oog zijn. Het maakt dat je je lichaam minder op waarde schat en onzeker over jezelf bent of wordt. Je bent het liever kwijt dan rijk en wilt er iets aan doen. Maar wat? Helemaal van je sinaasappelhuid afkomen is een lastige, maar er zijn verschillende manieren om de putjes in ieder geval te verminderen. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Masseren voor een goede gezondheid

Mogelijk een wat minder bekende, maar minstens zo effectieve tip: massage. Misschien vind je het heerlijk om af en toe een dagje sauna te pakken en je op de massagetafel onder handen te laten nemen. Dan ben je gezond bezig! Masseren is namelijk een effectief middel in de behandeling tegen cellulitis, omdat het de bloedcirculatie in de huid verhoogd. Een groot voordeel is dat je een cellulitis behandeling thuis kunt doen.

Thuismassage? Gebruik een anti cellulitis massage apparaat

Een cellulitis massage kun je overigens thuis heel goed zelf doen, door bepaalde hulpmiddelen te gebruiken. Een anti cellulitis massage apparaat bijvoorbeeld. Door het gebruik van twee verschillende koppen kun je zowel benen, billen en buik tegen cellulitis behandelen als rug, schouders en nek tegen stress. Het apparaat kun je door twee snelheden aan eigen behoefte aanpassen en helpt je de doorbloeding in het lichaam te verbeteren.

2. Drink voldoende voor een strakkere huid

Het hebben van cellulitis hangt samen met de afvoer van afvalstoffen en je bloedsomloop. Hoe beter je bloedsomloop, hoe beter afvalstoffen worden afgevoerd en hoe minder cellulitis je hebt. Voldoende water drinken helpt bij een betere afvoer en is dus een goede stap in de richting van een strakkere huid. Houd gedurende de dag een fles water in de buurt en wissel dit af met thee of koffie.

3. Eet gezond: ja tegen fruit en groenten, nee tegen geraffineerde suikers

Minder cellulitis hangt daarnaast samen met gezond eten. Een inkoppertje, want bij een betere gezondheid staat dit altijd hoog in de lijst. Ook in dit geval zijn de dingen die je waarschijnlijk al weet van toepassing. Eet voldoende groenten en fruit, zo min mogelijk bewerkt voedsel en geraffineerde suikers. Dit bevoordeelt niet alleen je huid, maar ook de rest van je lijf. Je zult merken dat je hele lichaam ervan profiteert als je beter en gezonder eet.

4. Beweeg alsof je leven ervan afhangt (want dat doet het)

Nog een voor de hand liggende tip, maar oh zo waar: bewegen. Hardlopen is een aanrader wanneer je cellulitis van je benen, billen en buik wilt weren. Daarnaast helpt krachttraining bij de opbouw van nieuwe spieren, waardoor het weefsel onder je huid sterker wordt. Tevens raakt je lichaam op deze manier beter doorbloed. Bewegen heeft daarnaast een ander voordeel. Het maakt dat je gewicht minder fluctueert, waardoor je huid minder snel slap wordt. Dit helpt in de strijd tegen je sinaasappelhuid.

Voldoende mogelijkheden om cellulitis te behandelen

Wil jij van je cellulitis af? Dan zijn er verschillende mogelijkheden: eet gezond, drink voldoende en beweeg. Maar mogelijk stond masseren bij jou nog niet in dat lijstje, terwijl dat voldoende positief effect op je gezondheid en cellulitis heeft. Gebruik een anti cellulitis apparaat om je daarin thuis te ondersteunen. Welke tip ga jij als eerste toepassen?

Reacties zijn gesloten.