Help! Ik heb een onenightstand gehad!

Help! Ik heb een onenightstand gehad!

Iedereen die zich in de wereld van het daten bevindt herkent het; je had je nog zo voorgenomen om het bij een drankje (of twee) te houden. Maar de klik was er, de sfeer zat erin en van het één kwam het ander. Voor je het weet zat je gezellig thuis met je nieuwe (potentiële) lover op de bank en bleef het niet bij zoenen. De dag erna ontstaat er een onrustig gevoel over deze onenightstand. Maar geen paniek; dat is nergens voor nodig! Er zijn een aantal dingen die je even moet checken, en daarna kun jij waarschijnlijk opgelucht ademhalen.

Goed getest

Het risico op een SOA is bij een onenightstand zeker aanwezig, aangezien de kans groot is dat je bedpartner (ook) vaker het bed met anderen deelt. Hoe je hiermee omgaat? Een SOA test voor thuis kopen. Je hoeft hiermee niet meer naar de huisarts, maar je kunt deze eenvoudig online kopen en thuis in je vertrouwde omgeving uitvoeren. Pas als er iets loos is, moet je actie te ondernemen. Let er wel op dat er verschillende testen zijn. Een SOA test kopen voor mannen is anders dan voor vrouwen.

Geen nageslacht?

Het andere risico bij het hebben van seks is natuurlijk dat er nakomelingen ontstaan. Wanneer je helemaal gesetteld bent en al langere tijd een relatie hebt kan dit een groot feest en hoogtepunt zijn, maar wanneer je een onenightstand hebt gehad is een kind vaak minder welkom.

Daarom is het ook in dit geval goed om te kijken of alles ‘goed geregeld’ was. Is er gevreeën met condoom? Zo niet, dan is het goed om als vrouw te kijken of je anticonceptie goed was. Als je er al snel achter komt dat dat niet het geval is, dan is het aan te raden een morning-afterpil te halen. Pas hier wel mee op, want dat zijn heftige pillen. Als man ben je wel zo’n gentlemen wanneer je even bij de vrouw checkt of dit allemaal oké is gegaan. Over 20 jaar een onverwacht kind wat aanbelt, daar zitten veel mannen tenslotte ook niet op te wachten.

Kortom, wanneer je bovenstaande zaken serieus neemt en je verantwoordelijkheid voor neemt dan kun je opgelucht ademhalen na een onenightstand en het gewoon beschouwen als fijn uitstapje. Mocht het nou ontzettend leuk zijn geweest, schroom dan natuurlijk ook niet om een vervolgafspraak te maken. Maar doe je huiswerk en zorg dat je een voorraadje aan testen en condooms in huis hebt. Dan zit je helemaal goed. Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.