Dash dieet tegen hoge bloeddruk en overgewicht!

Dash dieet tegen hoge bloeddruk en overgewicht!

Bij afvallen denken mensen vaak alleen maar aan gewichtsverlies. De reden om van je overgewicht af te raken kan echter ook heel goed te maken hebben met je gezondheid. Je wordt met een goed dieet natuurlijk altijd gezonder maar er zijn ook diëten die een specifiek gezondheidsdoel voor ogen hebben. Neem nou het Dash dieet! Een dieet dat ervoor moet zorgen dat je van een te hoge bloeddruk afkomt. Het is een heel ander dieet dan je gewent bent te vinden in de wereld van diëten. Toch heeft het veel meer gemeen dan je denkt. Er zijn wel enkele dingen significant anders aan dit dieet en dat is de manier van benadering. Dit dieet heeft als hoofdoorzaak je bloeddruk probleem aan te pakken. Dat je erbij nog eens mee afvalt wordt ook zeker niet onder stoelen of banken geschoven. En dit is ook erg belangrijk, echter lijkt het meer bijzaak in dit dieet. Het Dash dieet is ontwikkeld door een team van vooraanstaande artsen en kent zijn oorsprong in Amerika.

Reken af met een te hoge bloeddruk

We hebben vandaag de dag keuze uit enorm veel voeding. Dit is aan de ene kant goed, aan de andere kant ontstaan er ook steeds meer producten die ver van de natuur afstaan. Dat gegeven is een stuk minder positief. Er worden heel veel stoffen toegevoegd aan bijna alle producten die we in de supermarkt kopen. Denk hierbij aan suikers, zouten maar ook bepaalde conserveringsmiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen. Allemaal bedoeld om het de producten appetijtelijk te laten ogen, lekkerder te laten smaken en langer te kunnen bewaren. Maar dit is toch allemaal positief? Dat klopt als een bus, maar door deze toevoegingen zorgt het er in veel gevallen voor dat de voeding wel ongezonder wordt terwijl dat niet hoeft. Er zijn genoeg natuurlijk producten die enorm lekker zijn, er mooi uitzien en die je gerust een tijdje kan bewaren. En vers eten is altijd goed, dus je hoeft niet alles oneindig te moeten kunnen bewaren. Het Dash dieet zorgt ervoor dat je deze gezonde manier van eten in je leven gaat integreren.

Met het Dash dieet ga je meer onbewerkte producten eten rechtstreeks uit de natuur. Denk hierbij aan fruit, groentes, graanproducten, water, melk, eieren en ander echt voedsel. Je zal minderen in (geraffineerde) suikers, zouten, natrium, verzadigde vetten en ander ongezond voedsel. Hiermee pak je een te hoge bloeddruk aan die samenhangt met een voedingspatroon waarbij dit soort voeding de spuigaten uitloopt. Niet alleen je bloeddruk, maar het verlagen op de kans van bijvoorbeeld suikerziekte is door het minderen van suiker ook aan de orde. En zo zijn er veel meer gezondheidsvoordelen te noemen die worden gerealiseerd door het Dash dieet.

Val in een snel tempo kilo’s af

Het is niet de meest snelle manier van afvallen, toch ga je met dit het Dash dieet in een rap tempo vet verbranden. Het mooie aan dit dieet is dat je welke voeding goed en slecht voor je is. Hiermee kun je de goede lijn van gezond leven doorzetten nadat je jouw streefgewicht hebt bereikt. Je hoeft dan niet meer enorm te minderen maar weet wel waar de valkuilen liggen en hoe je deze kunt vermijden.

Verbeter je gezondheid

Een te hoge bloeddruk wordt aangepakt en zal dan ook zeker op een gezond niveau gaan komen met dit dieet. Ook wordt het dieet gebruikt voor mensen met hart en vaatzieken. Daarnaast is het sowieso een enorm goed dieet voor je hele gezondheid. Eigenlijk praten we over het voeding uit dit dieet alsof het wondervoedsel is (gezonde voeding doet ook wonderen) maar het is gewoon de voeding die we eigenlijk veel meer horen te eten. Voeding die zo min mogelijk bewerkt is en met voorkeur rechtstreeks uit de natuur komt. Het Dash dieet kent dus enorm veel voordelen.

Dash dieet is een slim dieet

Door voeding in de juiste verhoudingen toe te passen en met het minderen van te grote hoeveelheden calorieën kunnen we stellen dat het dieet slim in elkaar steekt. Het helpt namelijk gezondheidsproblemen de wereld uit, zorgt voor een hele betere gezondheid en laat je op een geleidelijke maar gezonde manier afvallen. Niet voor niets wordt het dieet erg geprezen door de gebruikers ervan maar ook door critici, media en autoriteiten.

Komt het Dash dieet de beloftes na?

We kunnen deze vraag met een duidelijke JA beantwoorden. Het afvallen gaat niet extreem snel maar verloopt wel op een gezonde manier. Een 6 tot 8 kilo per maand afvallen met het Dash dieet is dan ook zeker haalbaar. Zo kom je snel bij jouw doelen, breng je jouw bloeddruk weer op een gezond niveau en ga je gezonder door het leven!

Reacties zijn gesloten.