De beste oplossing tegen bedplassen

De beste oplossing tegen bedplassen

Bedplassen kan als erg vervelend worden ervaren. Het heeft ook veel impact op het zelfvertrouwen van je kind. Daarom is er een positieve oplossing voor bedacht: de plaswekker. De plaswekker is de meest effectieve manier om bedplassen aan te pakken. Van alle kinderen die van Dryly plaswekkers gebruik maakten, is maar liefst 93% ’s nachts zindelijk binnen 6-8 weken. In deze blog vertellen wij hoe het precies werkt.

Hoe werkt een plaswekker?

Maar hoe werkt zo’n plaswekker precies? Het is eigenlijk heel simpel. Je kind trekt voor het slapen gaan een plaswekker broekje aan. Dit ziet eruit als een boxershort of hipster en staat in verbinding met de ontvanger. Wanneer het broekje nat wordt, maakt de ontvanger het kind wakker met een speciale wekker en tegelijkertijd jij een signaal op je mobiele telefoon. Op deze manier leert jouw kind om wakker te worden van een volle blaas

Hoe vertel ik aan mijn kind hoe de plaswekker werkt?

Allereerst is het verstandig om samen met je kind de wekker klaar te maken. Leg daarna uit aan je kind dat het hem/haar gaat helpen om ’s nachts niet in bed te plassen en als de wekker af gaat, dan moet het kind stoppen met plassen. Vertel dat als het kind wakker wordt, de wekker uitgezet moet worden, het broekje uit moet trekken en op de wc verder moet gaan plassen. Wanneer dit gedaan is, dan trek je een droog broekje met wekker weer aan.

Je kan hierbij gebruik maken van stickers als beloning als de wekker niet is gegaan. Als de wekker niet is gegaan, dan heeft het kind zijn plas opgehouden of is zelf naar de wc gegaan. Het is verstandig om de eerste avond van gebruik het kind te laten oefenen om het broekje aan te trekken en de wekker aan te zetten.

Wat moet ik als ouder doen als mijn kind de plaswekker gaat gebruiken?

Wanneer de wekker ’s nachts af gaat, da dan naar je kind en doe het licht aan. Het is het beste als het kind dan zelf de wekker afzet en naar de wc gaat. Als het langer dan 2 minuten duurt voordat je kind de wekker uitzet, maak je kind dan zachtjes wakker. Ook hierbij kan je werken met het sticker systeem. Het kind krijgt een sticker als hij/zij de wekker zelf heeft uitgezet en geen sticker als het kind de wekker niet uit zet. Op deze manier leert het kind wat juist is en wat niet. Hou er wel rekening mee dat dit tijd nodig heeft en niet in één keer goed gaat.

Reacties zijn gesloten.