De loop zit er goed in bij Adidas!

De loop zit er goed in bij Adidas!

Je hebt in de wereld van het hardlopen een paar hele grote merken, en Adidas is daar beslist één van! Overal ter wereld zweren hardlopers bij de hardloopschoenen van Adidas en dat is natuurlijk niet voor niets. Het merk barst van de innovatieve snufjes en wordt geprezen om zijn comfort en stabiliteit – allemaal zaken die zorgen voor een maximale loopervaring, of je nou een beginnende hardloper bent of een Olympisch kampioen.

Wie kent niet de razend populaire Adidas Solarglide, een allround hardloopschoen voor een breed publiek? Of de uitgebalanceerde Adidas Adistar CS, speciaal voor de overpronerende hardloper? En dat zijn alleen nog maar de eyecatchers die iedereen zo kan noemen. Maar Adidas heeft een enorm assortiment hardloopschoenen voor elk type hardloper, neutraal of overpronerend, man of vrouw, jong of oud. Welk niveau je ook hebt, er zijn altijd Adidas hardloopschoenen waar je echt helemaal mee wegloopt!

Welke Adidas modellen lopen het best?

Het aantal beschikbare Adidas modellen is niet te tellen. Dat komt doordat Adidas niet alleen voor de meest voorkomende maar voor álle voeten en hardlopers wil ontwerpen. Door kleine verschillen in materiaal en technologie ontstaan telkens weer nieuwe designs, die de ideale hardloopschoen voor nóg meer mensen bereikbaar maken. Bij de neutrale hardloper zijn, naast de al genoemde Solarglide, ook de Supernova, Solarboost, Ultraboost en Adistar erg in trek. En de overpronerende hardloper geeft zijn voeten en knieën extra ondersteuning met de Adistar CS of de Solarcontrol.

Een apart loopje

Ga je hardlopen met een speciaal doel voor ogen, bijvoorbeeld het lopen van marathons of een sprintje op de atletiekbaan? Ook dan zit je bij Adidas goed. Adidas heeft een mooie collectie wedstrijdschoenen die hier speciaal op is afgestemd. Meestal hebben de wedstrijdschoenen een geïntegreerde carbonplaat en een dikkere tussenzool die heel comfortabel aanvoelt en ook veel energie teruggeeft. Je praat dan over bijvoorbeeld de Adizero Pro 3, de Takumi Sen of de Prime X.

Er zijn ook snelle trainingsschoenen, zoals de Adizero Adios, Adizero Boston en Adidas SL. Qua spikes hangt je keuze mede af van de tak van atletiek die je beoefent: voor een vlakke sprint heb je weer heel andere schoenen nodig dan voor marathons of technische onderdelen zoals verspringen of discuswerpen.

Back on track

Ten slotte worden ook trailrunners op hun wenken bediend. Trailschoenen moeten aan bijzondere eisen voldoen omdat ze worden gebruikt in de natuur en vaak op ruw terrein. Zo moet je je voeten beschermen tegen takken en stenen, maar ook tegen blessures door verzwikking. Een extra solide bovenwerk en een ‘rotatiestijve’ zool zorgen daarvoor. De trailschoenen van Adidas zijn hier allemaal mee uitgerust. Of het nu gaat om de Terrex Soulstride of de Terrex Agravic Flow voor de beginnende trailrunner, of om een van de andere modellen uit de Adidas Terrex range. Feit is dat Adidas een oplossing heeft voor elk niveau en elk type trail.

Reacties zijn gesloten.