De voordelen van een koolhydraatarm dieet

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

Er zijn allerlei verschillende soorten diëten te vinden. Koolhydraatarm, weinig calorieën, shakes, sapjes en ga zo maar door. Maar wat is nu precies het beste dieet, je hoort namelijk iedereen iets anders zeggen. Het is vooral belangrijk om te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Iedere levensstijl en ieder lichaam is anders, wat voor een ander werkt en goed voelt, werkt misschien voor jou juist weer niet. Eén van de diëten die we veel voorbij zien komen is een koolhydraatarm dieet, veel mensen volgen dit. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

Verlagen van de bloeddruk

Een te hoge bloeddruk is niet goed, dat is natuurlijk algemeen bekend. Gelukkig kan je dit met de juiste voeding al een stukje verlagen. Koolhydraten zorgen voor een te hoge bloedsuikerspiegel. Dit zorgt er vervolgens voor dat je bloeddruk hoger wordt. Door koolhydraatarm te eten kun je de bloedsuikerspiegel en dus ook de bloeddruk weer verlagen.

Minder last van eetbuien

Sommige mensen hebben een hoop last van eetbuien. Vaak zijn de dingen die zij dan eten erg ongezond. Een van de reden van deze eetbuien is een te hoge en schommelende bloedsuikerspiegel. Het is dus duidelijk dat het bloedsuikerspiegel een grote invloed heeft op onze gezondheid. Door minder koolhydraten te eten heb je dan ook automatisch minder last van eetbuien.

Minder kans op hart en vaatziekten

Slecht eten heeft direct invloed op ons hart en de bloedvaten. Door veel slechte vetten te eten wordt je bloedbaan vervuild en wordt je cholesterol te hoog. Daarentegen bevat een koolhydraatarm dieet in veel gevallen juist de goede vetten. Dit vermindert de kans op hart en vaatziekten. Natuurlijk is het wel nog steeds belangrijk om gezond te eten en niet alleen slechte vetten te eten, maar over het algemeen helpt het al een hele boel als je koolhydraatarm gaat eten. Eten zoals pizza of chips waar zowel koolhydraten en slechte vetten inzitten, laat je dan bijvoorbeeld al staan.

Je valt af

Eén van de grootste redenen waarom mensen kiezen voor een koolhydraatarm dieet is omdat zij hierdoor afvallen. Koolhydraten zetten namelijk om in suikers en al deze overtollige suikers zetten zich vervolgens weer om in vet. Wanneer je stopt met koolhydraten eten is dit niet langer het geval. Hierdoor val je dan ook af. Let wel op, meestal gaat dit in het begin erg hard, maar kom je na een tijdje op een punt dat je vast blijft zitten. Hier moet je overheen, dus blijf vooral volhouden. Probeer een nieuwe gewoonte te maken van koolhydraatarm eten.

Reacties zijn gesloten.