De voordelen van voedingssupplementen voor artrose

De voordelen van voedingssupplementen voor artrose

Artrose, oftewel reuma in de volksmond, staat bekend als slijtage. Hoewel artrose meestal alleen geassocieerd wordt met gewrichtsslijtage en kraakbeenslijtage, is er bij dit ziektebeeld zeker ook sprake van een ontsteking, die een direct gevolg is van de ontstane schade. In dit artikel bespreken wij de belangrijkste factoren die de ervaarde last van artrose beïnvloeden. We bespreken de werking van twee voedingssupplementen op deze klachten. 

Curcumine : de oranje wortel

Curcumine, (in het Engels: Turmeric) wordt gewonnen uit de geelwortel (Curcuma longa)-plant, en wordt in de traditionele geneeskunde al eeuwen toegepast in de bestrijding van ontstekingen. De laatste decennia is wereldwijd toenemende belangstelling voor Curcumine ontstaan, omdat het inderdaad een sterk ontstekingsremmend effect blijkt te hebben en bij meerdere aandoeningen een rol kan spelen. 

Curcumine schijnt dus een effectieve werking te hebben tegen artrose. Het is echter niet 100% bewezen dat curcumine alleen voldoende is om artrose te bestrijden. Wel weten we dat het een natuurlijk manier is zonder bijwerkingen.

Groenlipmossel: vanuit Oceanië

Groenlipmossel (Perna canaliculus) is een bekende mossel soort. Deze mossel groeit in de heldere wateren van Nieuw-Zeeland en Australië. De mossel bevat verschillende soorten vitaminen zoals: OMEGA-3 vetzuren, furaan vetzuren, glycosaminoglycanen en eiwitten. Deze vitaminen zijn bewezen hulpmiddelen tegen artrose.

De groenlipmossel kent verschillende varianten als medicatie. Zo heb je vloeibare groenlipmossel voor oraal gebruik. Als je de smaak te puur vindt, dan kan je nog altijd capsules gebruiken. De pakketten bevatten zo’n 60 tot 120 capsules. Tevens is groenlipmossel beschikbaar als poeder, maar dit wordt afgeraden door deskundigen. De verklaring hiervoor is het volgende: tijdens het winnen van de poeder, wordt er verhitting gebruikt. Door de verhitting verdwijnen de belangrijkste eigenschappen van de groenlipmossel, waardoor de werking wat minder effectief wordt.

Kortom, het is nog niet op academisch niveau bewezen dat deze twee voedingssupplementen 100% effectief zijn in de bestrijding van artrose. De mensen die het gebruiken, geven echter wel aan dat het enigszins effect heeft gehad op hun artrose klachten. Raadpleeg altijd vooraf je arts!

Reacties zijn gesloten.