Het gebruik van medicinale cannabisolie

Het gebruik van medicinale cannabisolie

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen cannabisolie gebruiken voor medische redenen. Het is een populair middel geworden om allerlei ziektes en kwalen in ons lichaam mee te verlichten of zelfs mee te genezen. Toch is er vaak tegenstrijdige informatie te vinden over de werking hiervan. In dit artikel vind je daarom alles over het medicinale gebruik van cannabisolie!

Cannabisolie verkrijgen

Medicinale cannabisolie kan op meerdere manieren verkregen worden. Zo kan je het op recept krijgen bij de dokter, maar wordt het ook online verkocht. In praktijk wordt dit namelijk nog maar weinig voorgeschreven. Dit komt doordat cannabisolie, ook wel mediwiet genoemd, nog niet officieel als medicijn wordt gezien. Toch is de medicinale cannabis niet hetzelfde soort als dat je in de coffeeshop koopt. Het gaat hier namelijk om farmaceutische cannabis. Deze cannabisolie moet aan allerlei eisen voldoen en is niet in aanraking gekomen met bestrijdingsmiddelen, in tegenstelling tot cannabis uit de coffeeshops.

De werking van medicinale cannabisolie

De stoffen uit een cannabisplant kunnen bij vele medische kwalen helpen. Zo kan de olie onder andere rust geven aan mensen die veel pijn of kramp hebben. Naast dat ze pijn verminderen, kan cannabis ook verschillende kwalen genezen. Er zijn vele voorbeelden van hoe cannabisolie kan helpen; van epilepsie tot ontstekingen.

Cannabisolie als verzorging

In cannabisolie zitten verschillende stoffen die goed zijn voor je huid en voor je haar. De olie voedt je huid en zorgt ervoor dat je huid hydrateert. De olie draagt ook bij aan verschillende huidaandoeningen. Zo heeft de olie een genezende werking bij onder andere eczeem, acne en een droge huid. Ook voor je haar heeft het goede werkingen. De olie zorgt namelijk voor dikker haar en helpt het om roos tegen te gaan.

Onderzoek

Het is lastig om onderzoek te doen naar de helende werking van cannabis. Dit zorgt er dan ook voor dat er op het internet een verdeeldheid is over de werking van deze stof. Ervaringen van patiënten laten echter weten dat cannabisolie de pijn in veel gevallen verzacht. In sommige gevallen houdt de pijn zelfs helemaal op! Hierdoor kan er vanuit worden gegaan dat cannabisolie helpt bij pijnvermindering en genezing. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat cannabisolie een unieke werking heeft voor elk persoon.

Reacties zijn gesloten.