Gezond afvallen in het kort

Gezond afvallen in het kort

Ben je wat kilo’s aangekomen? Of heb je je voor een periode helemaal laten gaan? Wil je dat extra laagje vet kwijt? Een crashdieet wordt dan vaak gezien als dé oplossing, maar dit is helemaal geen goede manier van afvallen. In dit artikel vertellen we je hoe je op een gezonde, geleidelijke manier kunt afvallen.

Eet in een calorietekort

Calorieën geven energie voor je lichaam. Je hebt ze nodig om te functioneren op een dag. Die energie komt uit het eten en drinken die je binnenkrijgt. Deze energie wordt gebruikt om bijvoorbeeld je lichaam warm te houden, je hart te laten kloppen en om te bewegen. Het is dus belangrijk om genoeg energie uit je voeding te halen.

Je kunt afvallen door minder energie binnen te krijgen dan je lichaam nodig heeft. Het is voor iedereen anders hoeveel energie je nodig hebt. Dit ligt vooral aan je lengte, gewicht, leeftijd en hoeveel je beweegt op een dag. Als het niet lukt om op eigen houtje af te vallen, zijn er genoeg websites zoals takeactionnow.nl die je kunnen helpen om je doel te bereiken.

Eiwitten

Doordat je minder eet tijdens het afvallen kun je honger krijgen. Dit wil je het liefst voorkomen. Het eten van genoeg eiwitten kan je helpen om voor langere tijd een vol gevoel te geven. Daarnaast verliest je lichaam tijdens het afvallen niet alleen vet, maar ook spieren. Voldoende eiwit in je voeding zorgt ervoor dat je nauwelijks deze spieren verliest tijdens het afvallen.

Eiwitten kun je halen uit je voeding. Als dit je niet voldoende lukt, kun je ook eiwitsupplementen nemen. Ideaal tijdens het afvallen is bijvoorbeeld een eiwitshake zonder suiker.

Eet genoeg groente en fruit

In groente en fruit zitten veel vitaminen die je lichaam nodig heeft. Ze zijn erg belangrijk om op een gezonde manier af te vallen en kunnen daarom niet missen in dit rijtje. Naast vitaminen zitten er ook veel vezels in groente en fruit. Vezels geven je een langer verzadigd gevoel, waardoor het afvallen makkelijker vol te houden is. 

Blijf in beweging

Een ander punt waar je op kunt letten tijdens het afvallen, is beweging. Beweging zorgt er voor dat je energie verliest. Door meer te bewegen kun je dus meer calorieën onder je energiebehoefte zitten. Dit betekent meer afvallen! Wandelen is een goede manier om relatief veel energie te verbranden met zo min mogelijk inspanning. Minimaal 7500 stappen zetten per dag werkt uitstekend.

Reacties zijn gesloten.