Gezond eten op reis

Gezond eten op reis

Je kent het vast wel, een week of meer lekker eten en genieten op vakantie. Tijdens vakanties ben je al snel geneigd om iets minder goed om te gaan met je eet en drinkpatronen. Altijd opletten wat je eet is uitdagend, zeker als je op vakantie bent. Het gewoon erg moeilijk om al dat lekkere slechte voedsel wat je dagelijks voorgeschoteld krijgt, te laten liggen.

Ook kan het land waarin je reist op zichzelf al een groot verschil maken. In een rondreis door Amerika zal het doorgaans een stuk lastiger zijn om gezond te eten dan in bijvoorbeeld Thailand. Amerika is namelijk een land waar veel vlees, frituur en fastfood wordt gegeten, terwijl ze in Thailand naast witte rijst juist groenten en kruiden zien als het belangrijkste onderdeel van de maaltijd.

Gezond eten in Azië

Over het algemeen kan best gezegd worden, dat je qua gezond voedsel in Azië een stuk beter af bent in vergelijking met Amerika of zuid-Amerika. In Azië hecht men namelijk ontzettend veel waarde aan vers en gezond voedsel. Eigenlijk kan je overal in Azië wel terecht voor een gezonde maaltijd. Op enkele uitzonderingen na (de Filipijnen bijvoorbeeld, waar men ook niet van groente houdt en waar men gek is op orgaanvlees).

Mocht je in een land gaan reizen waar gezond eten niet de norm is, probeer dan tijdens je vakantie wat meer te bewegen dan normaal en indien beschikbaar ook wat meer fruit te eten. Daarnaast is het belangrijk om enkele tips voor het inpakken van je backpack ten harte te nemen. Het kan bijvoorbeeld raadzaam zijn om wat extra supplementen en/of vitaminen pillen mee te nemen naar je bestemming zodat je toch dagelijks alle gewenste vitaminen en mineralen binnen krijgt. Let er op dat je multivitamine van een goede kwaliteit koopt en dat ze zijn afgestemd op jouw behoefte. Zo zijn er bijvoorbeeld multivitamine speciaal voor mannen die zo zijn samengesteld dat ze zijn afgestemd op de specifieke behoefte van de man.

Heb je zelf nog leuke tips om gezond en vitaal te blijven tijdens het reizen? Deel ze dan via de reacties!
Reacties zijn gesloten.