Een gezond kerstpakket: durf eens anders te zijn!

Een gezond kerstpakket: durf eens anders te zijn!

Nu de kerst weer bijna voor de deur staat, is het kerstpakket weer een veelbesproken onderwerp. Werknemers zijn benieuwd wat ze dit jaar krijgen en aan werkgevers de taak om er weer iets leuks van te maken. Gezond leven komt de laatste jaren steeds meer centraal te staan in het leven van mensen. Het kan daarom interessant zijn om het kerstpakket eens over een andere boeg te gooien en in plaats van een pakket vol lekkernijen en dikmakers, te kiezen voor een pakket waarbij gezondheid en welzijn centraal staat. Misschien in eerste instantie even wennen, maar het zal al snel voelen als een goede keuze! Maar waar kun je dan allemaal aan denken? Wij geven je alvast een aantal ideeën voor de verschillende soorten artikelen die in dit gezond kerstpakket kunnen.

Gezonde snacks

Dit jaar geen chips, kaas en bier, maar kies eens voor gezonde snacks! Je kunt hierbij denken aan popcorn, havermoutrepen en sapjes. Misschien vindt niet iedereen dit in eerste instantie lekker, maar er zijn wel degelijk heel veel lekkere snacks verkrijgbaar. Ook kun je de traditionele producten vervangen voor de gezondere varianten. Dus geen borrelnootjes met een krokant jasje, maar een ongebrande notenmix. Bovendien doordat het een thema kerstpakket wordt, zullen de meeste mensen het principe begrijpen en waarderen.

Verzorgingsproducten

Ook verzorgingsproducten kunnen een leuke toevoeging zijn aan je gezondheidspakket. Het grote voordeel van dit soort producten is dat mensen ze langere tijd gebruiken. Als je ervoor kiest om je logo erop te laten drukken, dan wordt er ook nog reclame gemaakt voor je bedrijf. Je kunt hierbij denken aan het laten bedrukken van een lippenbalsem met logo of een handig spiegeltje voor onderweg. Maar natuurlijk zijn er nog heel veel andere opties voor verzorgingsproducten bedrukken. Misschien denk je hierbij meteen aan producten voor vrouwen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie badjas of pantoffels?

Sportartikelen voor een gezond kerstpakket

Een andere categorie wat leuk is om toe te voegen aan het pakket zijn sportartikelen. Dit hoeven niet meteen gewichten of een springtouw te zijn, maar het kunnen ook artikelen zijn die iedereen tijdens zijn of haar eigen sport kan gebruiken. Denk hierbij aan een lekker warme muts of handschoenen voor de buiten sporters. Of een mooie waterfles die altijd handig is! De laatste kan trouwens ook gewoon op kantoor gebruikt worden, wat ook weer bijdraagt aan duurzaamheid aangezien er minder losse bekertjes gebruikt zullen worden.

Kortom, door jouw werknemers een gezond kerstpakket te geven gevuld met o.a. healthy snacks, lippenbalsems met logo of andere verzorgingsproducten, een warme badjas en sportartikelen, gaan jij en je team gezond 2022 in! Zeker met het oog op de jaarwisseling en goede voornemens, kan dit een mooie extra stimulans zijn. En gezonde werknemers hebben vaak meer energie en motivatie op hun werk. Een win-win situatie dus!

Reacties zijn gesloten.