Een goede zorgverzekering in 2023?

Een goede zorgverzekering in 2023?

Omdat er veel staat te veranderen bij zorgverzekeraars per 2023, is overstappen van zorgverzekering misschien wel interessanter dan ooit. Welke veranderingen opvallen en hoe je de beste zorgverzekering zou kunnen vinden dat lees je hier. Eerst over de basisverzekering.

Basisverzekering 2023 aanpassingen

Inhoudelijk zijn de wijzigingen op 1 hand te tellen.

  • Vitamine D verdwijnt uit het basispakket
  • Corona herstel wordt verlengd. Dit houdt in dat de nazorg met fysiotherapie en oefentherapie blijft bestaat tot augustus 2023. Hierbij krijg je tot 50 behandelingen van deze therapie vergoed.
  • Medicijn Paxlovid (Pfizer) voor het behandelen van Corona wordt toegevoegd.
  • Eigen bijdrage van de niet-invasieve prenatale test (NIPT) wordt geschrapt.
  • De combinatietest, voor zwangere vrouwen komt te vervallen.

Collectieve kortingen verdwijnen

Per 1 januari 2023 zet de overheid een streep door korting op de basisverzekering. Daardoor verdwijnen kortingen welke zorgverzekeraars op de basisverzekering mogen geven. Wél kan je op de aanvullende zorgverzekering nog een korting krijgen, echter is het voordeel hierdoor zeer minimaal.

De beste zorgverzekering in 2023

Wat de beste zorgverzekering in 2023 is, dat is moeilijk te zeggen. Een top 3 goede zorgverzekeringen van Zorgvergelijker kan je wel op weg helpen met het type polis wat je kan kiezen. Kies je voor een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners dan zou de naturapolis kunnen volstaan. Dat is dan ook de goedkoopste optie.

Vind je het niet zo erg om meer te betalen en hecht je veel waarde aan volledige keuzevrijheid. Dan is een restitutiepolis voor jou de beste zorgverzekering. Daarvan zijn er in 2023 nog maar 6 zorgverzekeraars over, aangezien VGZ, FBTO en Univé stoppen in 2023 met het aanbieden van deze polis.

Zorgverzekering vergelijken

Om een goede basis zorgverzekering te vinden heb je nu wel goede handvaten. Maar als het gaat om het vinden van goede aanvullende verzekeringen, dan wordt het een stuk lastiger. Gelukkig zijn er goede vergelijkingswebsites met zorgvergelijkers, waarbij je zelf kan spelen met de vergoedingen. Daarna volgt vanzelf het overzicht met best passende zorgverzekeringen in 2023.

Wacht niet te lang, op 31 december 2022 is het de laatste dag dat je kan overstappen waarbij je huidige polis automatisch opgezegd wordt. Sowieso kan je een losse aanvullende zorgverzekering  bij je nieuwe zorgverzekeraar tot 31 januari kiezen, welke dan met terugwerkende kracht (1 jan.) ingaat.

Reacties zijn gesloten.