Het eiwitdieet: Wauw, vet verbranden was nog nooit zo leuk!

Het eiwitdieet: Wauw, vet verbranden was nog nooit zo leuk!

De titel van dit artikel klikt veel belovend. En dat komt vanwege het heugelijke feit dat ik het eiwitdieet heb leren kennen met veel positivisme. Dit dieet maakt mij namelijk erg blij. Ik heb er al veel diëten op zitten maar was met deze nog niet bekend. Het zorgde bij mij voor een compleet nieuwe blik op afvallen. En ik moet ook eerlijk zeggen dat ik persoonlijk nog niks beters ben tegengekomen. Zoals je ziet laat ik veel euforie blijken over dit dieet, maar dat is dan ook niet zomaar. Ik zal je laten zien wat voor een dieet het precies is, hoe het werkt en hoe het mij in ieder geval al heel snel van de nodige kilo’s heeft af geholpen.

Om te beginnen…

Ik heb ondertussen al best wel wat diëten gebruikt. En veel daarvan zorgden wel voor gewichtsverlies, maar toch niet voor lange termijn. Ook de resultaten vielen soms tegen. Er word je veel beloofd en krijgt nog niet eens de helft. Er zitten er ook een paar goede tussen. Maar dan blijkt het weer dat je aankomt nadat je stopt. Het is moeilijk om een goed dieet te vinden en heb me er daarom ook volledig op gestort. Voor mezelf, maar ook nu voor anderen. Zodat je snel kan beginnen met afvallen zonder dat je het verkeerde dieet kiest.

Hoe verrast kan je zijn?

Het eiwitdieet heeft mij echt verrast. Het dieet is gebaseerd op het eten van meer eiwitten en minder koolhydraten + vetten. Het klinkt makkelijk en dat is het ook. Maar dat komt ook omdat ik de hulp van een proteïnedieet heb gebruikt. Hiermee wordt namelijk alles duidelijk met stappenplan en recepten uitgevoerd. Zo werk je ook echt naar doelen toe. Je kan ook zelf wat gaan proberen. Maar dan moet je wel perfect op de hoogte zijn en je er tevens strikt aan houden. Ook zal je een heel plan voor jezelf uit moeten gaan stippelen om vet verbranding mogelijk te maken. Het is moeilijker, maar het kan wel.

En toen kwam ik het eiwitdieet tegen!

Ik liep er na wat zoeken tegenaan en ben er veel over gaan lezen. Het pakte me dat je zo snel kan afvallen en nog best wel lekkere gerechten kan eten. Dat maakt het voor mij al snel interessant. Maar ik wil er natuurlijk altijd het fijne van weten. En daarom heb ik ook eerst alles goed doorgenomen voordat ik eraan ben begonnen. Maar ik kan je zeggen dat ik er totaal geen spijt van heb en intussen meer dan 17 kilo mee ben afgevallen.

Wat is het eiwitdieet?

Het is een dieet welke ervoor zorgt dat je lichaam meer vet gaat verbranden. Dat komt doordat je meer eiwitten eet. Deze zijn moeilijker te verteren voor je lichaam en vergen dus meer energie. Hierdoor zal je ook meer lichaamsvet gaan verbranden.

Afvallen door een simpel maar sterke formule

Dit is eigenlijk de essentie van het dieet. Ik laat je hieronder nog iets meer in detail zien hoe het precies in zijn werk gaat. Zo krijg je meer inzicht in het eiwitdieet.

Meer eiwitten en ketose om vet te verbranden

Als je meer eiwitten gaat eten dan zorg dat ervoor dat jou lichaam deze ook gaat gebruiken als brandstof. Je kan dan omschakelen naar ketose zoals dat heet. Hiermee zal je sneller vet verbranden. Het is wel belangrijk dat je weer lekker veel koolhydraten gaat eten tijdens de ketose. Anders zal de ketose worden opgeheven. Let hier dus op als je zelf aan de slag gaat met meer eiwitten eten.

Minder vetten en koolhydraten gaan boycotten

Je mag wel vetten, maar omdat vetten natuurlijk veel calorieën bevatten wel minder dan je misschien gewent bent. Koolhydraten moet je dus niet of bijna helemaal niet eten. In sommige gevallen is een zeer kleine hoeveelheid toegestaan. Maar reken gewoon op een totaal verbod, dan kan het altijd meevallen. Je lichaam gebruikt nu immers vetten en eiwitten als brandstof voor energie!

Maar wel vrij makkelijk op je streefgewicht komen

Ook al klinkt alsof het afzien is, het tegenovergestelde is waar. Je hebt namelijk de beschikken over veel producten, gerechten en snacks die je mag eten. En deze zijn echt heel erg lekker! Dit maakt het voor mij erg makkelijk vol te houden. Het dieet is zo ideaal en het hele gezin kan bij wijze van mee genieten. De recepten worden je in een dieet klip en klaar aangeboden en je kan ze zo overnemen, PERFECT!

Wat is mijn beoordeling van het dieet?

Als ik het een cijfer moet geven krijgt het van mij een dikke 9,5 …geen 10 want er zal altijd wel ruimte voor verbetering zijn. Ook al heb ik die nog niet gevonden. Maar toch, het kan altijd nog weer beter.

Het proteïnedieet legt je geen windeieren!

Door te beginnen met het proteïnedieet ben je gelijk bezig op de juiste manier om jouw overgewicht op te lossen. Het levert naast keiharde kilo’s vetverbranding veel mogelijkheden. Makkelijk te volgen en snel gezond afvallen. Het is beste manier voor mij. Ga daarom ook aan het eiwitdieet als je wilt afvallen en het zal je resoluut geen windeieren leggen!

Reacties zijn gesloten.