Hoe kan een smartwatch helpen bij een gezonde levensstijl?

Hoe kan een smartwatch helpen bij een gezonde levensstijl?

Anno 2020 is het hebben van een gezonde levensstijl een veel besproken onderwerp. Goed eten, veel sporten, mentale gezondheid onderhouden.. het is allemaal soms een flinke taak. Een goede balans vinden in het leven vergt een flinke uitdaging. Een goede levensstijl heb je niet binnen een dag. Echter, er zijn hulpmiddelen die het proces kunnen helpen en versnellen. Denk bijvoorbeeld aan een sporthorloge een smartwatch.

Wat kan een smartwatch allemaal?

Een smartwatch biedt diverse mogelijkheden om je gezondheid nauw in de gaten te houden. Zo kan een smartwatch je notificaties sturen wanneer je te lang niet bewogen hebt.  Ook kan een smartwatch het merendeel van je sportactiviteiten nauwkeurig meten. Vaak zijn er ingebouwde hartslagmetingen, calorieëntellers, sportmetingen per sport, traptredentellers en nog veel meer. Dit maakt dat een smartwatch perfect in staat is om een oogje in het zeil te houden voor jouw gezondheid.

Apple Watch 5 – de smartwatch voor je veiligheid

Naast de mogelijkheden die worden geboden voor je gezondheid kan een smartwatch veel betekenen voor je veiligheid. Met name voor ouderen of mensen met een gezondheidsrisico. Zo heeft de Apple Watch 5 een ingebouwde valdetectie. Ook heeft de Apple Watch 5 een ingebouwde hartslagmeter. Wanneer je een harde val maakt of je problemen krijgt met je hart schakelt de Apple Watch 5 automatisch hulpdiensten in wanneer je binnen één minuut niet reageert. Hierdoor kan deze smartwatch letterlijk levensreddend zijn.

Welke smartwatch is dan de beste?

Dit is een vraag die niet zo 1, 2, 3 beantwoord kan worden. Iedereen heeft zijn of haar voorkeuren voor het aanschaffen van een smartwatch. Er is geen eenduidig antwoord. Echter, een aantal hele goede smartwatches komen van Samsung, Apple, en Fitbit. Denk hierbij aan de Samsung Galaxy Watch 3 of de Samsung Galaxy Watch Active 2. Ook de nieuwe Apple Watch 5 en 6 zijn fenomenaal. Als laatste kent Fitbit een aantal zeer goede smartwatches, zoals de Fitbit Versa 3. Lees eens het volgende artikel als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van de beste smartwatch van 2020.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.