Huidproblemen verhelpen door beter water

Huidproblemen verhelpen door beter water

De vraag die veel mensen met huidproblemen bezig houdt: wat helpt er tegen mijn huidproblemen? Huidproblemen kunnen ontstaan door verschillende dingen: een disbalans in je lichaam, een allergie voor bepaalde voeding, chemicaliën in vlees, een afwijking in de darmen of door een erfelijke factor. Het is soms lastig om te achterhalen waar de problemen vandaan komen. De meest voorkomende symptomen van eczeem zijn: rode uitslag, huidschilfers, bultjes maar soms zelfs blaasjes. Er is simpelweg nog heel weinig bekend over eczeem/huidproblemen. Daarom dat veel mensen zich met de vraag bezig houden: wat kan ik er tegen doen? Wat veel helpt is huidbehandeling met natuurlijke producten zodat je zo min mogelijk chemicaliën op je lichaam krijgt. Aloë Vera schijnt heel goed te helpen.

Onderzoek effect leidingwater op huidproblemen

Al heel wat jaren wordt er ook onderzoek gedaan naar het verband tussen waterkwaliteit en huidproblemen. Het klinkt logisch dat de stofjes in water effect hebben op het oppervlakte waar het op terecht komt. Zo dus ook de huid dachten veel onderzoekers. Nederlands leidingwater behoort tot het beste leidingwater van de wereld maar alsnog zitten er bepaalde stofjes in die niet goed zijn voor de huid in het algemeen. Als je last hebt van een gevoelige huid merk je dit sneller dan wanneer je een ‘sterke’ huid hebt. Een hoog niveau aan zouten zoals calcium en magnesium die we vinden in hard water irriteert de huid. Een andere reden is dat je door de hardheid van het water meer zeep gebruikt voor het wassen van je kleding, deze kunnen de huid nog verder irriteren. Ook hier kan het gebruik van biologische zepen heel erg helpen.

Huidproblemen verhelpen met een waterontharder

Sommige mensen met een extreme vorm van eczeem krijgen van de huidspecialist het advies om zo weinig mogelijk te douchen omdat het water de huid irriteert. Waar veel specialisten dus niet aan denken is het feit dat water tegenwoordig extreem goed te ontharden en zuiveren is. Het is juist belangrijk om de huid schoon en verzorgd te houden (mits dit mogelijk is uiteraard i.v.m. pijn en irritatie).

Wil je jouw leidingwater ontdoen van calcium en magnesium? Neem dan eens een kijkje naar een waterontharder. Wij adviseren Hydrotense Europe, specialist op het gebied van waterontharding en waterreiniging. Op hun webshop zijn verschillende waterontharders te vinden voor verschillende soorten huishoudens. Ook scoren ze erg goed op klantvriendelijkheid.

Reacties zijn gesloten.