Wat zijn de meest voorkomende toepassingen van hypnotherapie?

Wat zijn de meest voorkomende toepassingen van hypnotherapie?

Hypnotherapie is de laatste tijd weer aan een sterke opmars bezig en wordt weer steeds vaker ingezet als therapievorm bij het oplossen van zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Maar voor welke problemen kun je hypnose nu precies inzetten? Er zijn enkele tientallen toepassingen te bedenken, maar wij zetten de vijf meest voorkomende voor je op een rij!

Wat is hypnotherapie?

Voordat we de meest voorkomende toepassingen van hypnotherapie toelichten, vertellen we je graag eerst wat hypnose precies is. Hypnose is het belangrijkste onderdeel van hypnotherapie en hierbij worden ongewenste en als hinderlijk ervaren patronen in je onderbewustzijn vervangen door nieuwe, positieve patronen en automatismen. Je oude patronen worden dus vervangen door nieuwe en dat kan bij veel lichamelijk en geestelijke klachten een doeltreffende oplossing zijn!

Welke toepassingen van hypnotherapie zijn er?

  1. Afvallen

Heel veel mensen in Nederland zijn dagelijks bezig met afvallen. Of ze zijn er bewust mee bezig of ze hebben dagelijks een stemmetje in hun achterhoofd dat hen verteld dat ze eigenlijk zouden moeten gaan afvallen. Afvallen kan op vele manieren, de meest voorkomende zijn minder eten en/of meer sporten. Maar mensen die dit al geprobeerd hebben, weten dat dit niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Met name het doorbreken van negatieve gedragspatronen is belangrijk; niet langer onbewust snaaien of emotie eten. Hypnotherapie kan je hier heel goed bij helpen.

  1. Stoppen met roken

Mensen die willen stoppen met roken hebben vaak al verschillende dingen geprobeerd; nicotinepleisters, coaching, acupunctuur, enzovoort. Hypnotherapie kan echter een zeer effectief middel zijn om te stoppen met roken.

  1. Slaapproblemen

Iedereen heeft wel eens een nachtje dat je net wat minder slaapt. Echter op een gegeven moment kan dit chronisch worden en kun je structurele slaapproblemen krijgen waarbij elke avond weer moeite hebt met in slaap vallen (of te vroeg wakker wordt) en ook overdag steeds meer gaat merken van je opgebouwde slaaptekort. Hypnotherapie kan je op dat moment helpen door zowel lichamelijke als geestelijke rust te bieden en je kunt vaak naar één sessie al een verbetering merken.

  1. Vliegangst

De meeste mensen stappen met plezier et vliegtuig in, want vaak betekent dit: vakantie! Maar een op de zes Nederlanders heeft in zekere mate last van vliegangst. Vele vermijden daardoor vliegen compleet. En dat is jammer, want je wilt natuurlijk ook heerlijk naar een warm oord kunnen vliegen als het in Nederland regent. Met slechts enkele sessies hypnose kun je al van je vliegangst af komen.

  1. Burnout klachten

Het hebben van een burnout is (helaas) een bekend fenomeen geworden op de Nederlandse werkvloer. Steeds meer werknemers hebben last van stress tijdens hun werken en bij steeds meer mensen resulteert dit ook in een daadwerkelijke burnout. Vaak leidt dit tot een maandenlang traject met vele verschillende sessies om er geleidelijk vanaf te komen en steeds meer grip te krijgen op de stress. Hypnotherapie kan je hierbij ondersteunen en kan je helpen om beter te ontspannen en makkelijker je stress los te laten.

Hypnotherapie kun je dus inzetten voor vele verschillende toepassingen. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Hypnose Zorg Nederland.

Reacties zijn gesloten.