IJsbad kopen: waar moet je op letten?

IJsbad kopen: waar moet je op letten?

Ben jij op zoek naar een ijsbad om thuis aan de slag te gaan met de Wim Hof Methode? Dan zijn er online legio opties te vinden. In dit blog bespreken we van de meest gangbare opties de voor- en de nadelen. Want wat doet kou met je lichaam? Ontdek meer over het kopen van een ijsbad voor thuis en geniet binnenkort van koudetraining in het comfort van je eigen woning.

Dompelbad met ijswater

Wil je een ijsbad kopen voor thuis dan kom je al snel het dompelbad tegen. Dit met ijskoud water gevulde bad zet je niet zomaar even aan de kant en staat zodoende permanent in je tuin. Kan leuk zijn, maar ook onhandig wanneer je niet zo groot woont. Daarnaast is een de keuze voor een dompelbad als ijsbad ook een prijzige optie. Voor een gemiddeld dompelbad moet je denken aan zo’n 1000 tot 1500 euro. Met deze investering ben je er nog niet: uiteraard moet je ook nog de watertemperatuur goed laag kunnen krijgen. Zo ben je dagelijks in de weer met zakken ijsblokjes om jouw ijsbad klaar te zetten. Niet het meest ideale vooruitzicht.

IJsbad maken met ijsblokjes

Een veel geziene optie voor het ijsbad is de kuip gevuld met heel veel ijsblokjes. Een voordeel is dat een plastic kuip niet duur hoeft te zijn en je de keuze hebt uit hard plastic of een opblaasbaar bad. Vul de kuip met water en ijsblokjes en voilà, jouw ijsbad staat gereed. Als je klein woont of je wilt flexibel zijn met de plaats waar je aan de slag gaat met de Wim Hof Methode, dan is een opblaasbaar ligbad perfect voor jou. Het nadeel van deze optie? Het gesjouw met zakken ijsblokjes. Wanneer je één keer in de zoveel tijd een ijsbad neemt, is dit nog een prima opties. Maar wil je echt van de gezondheidsvoordelen genieten van koudetraining, dan moet je je lichaam toch wel dagelijks blootstellen aan kou. Dan wordt het maken van een ijsbad met ijsblokjes een hassle waar je niet op zit te wachten. Daarnaast zijn wij geen fan van het feit dat je met het transport en de plastic verpakking van ijsblokjes nou niet bepaald bijdraagt aan het milieu. Kortom, deze optie is een overweging wanneer je incidenteel een ijsbad wilt nemen, bijvoorbeeld na een zware training.

IJsbad maken met een waterkoeler

Wil je dagelijks aan de slag met koudetherapie maar niet dagelijks in de weer zijn met zakken ijsblokjes? Dan is een waterkoeler iets voor jou. De naam zegt het al: een waterkoeler koelt de watertemperatuur van jouw ijsbad binnen 2 tot 4 uur naar 0 tot 2 °C. Ook qua investering valt deze optie mee aangezien je vrijwel elk bad, zowel opblaasbaar als permanent, kunt gebruiken in combinatie met een waterkoeler. Een nadeel van de optie? Het is even zoeken naar de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn nogal wat waterkoelers op de markt die niet doen wat ze moeten doen of waterkoelers die dat wel doen maar zo’n 5000 euro kosten. Na een zoektocht kwamen wij uit bij de CoolCubes van Khione. De oprichters van dit merk zijn zelf fervent aanhanger van de Wim Hof Methode en laten de CoolCubes assembleren in Nederland. Door slim in te kopen, kunnen zij de CoolCubes voor concurrerende prijzen aanbieden. Om een bad tot 1500 liter in een ijsbad te veranderen koop je de CoolCube voor 1365,- euro, voor de 2500-liter-variant betaal je 1542,- euro. De installatie en bediening is kun je gemakkelijk zelf. Met de CoolCube bespaar je jezelf een hoop gedoe en een hoop plastic door geen ijsblokjes meer te hoeven gebruiken. De CoolCube kost aan stroom ongeveer hetzelfde als een koel-vriescombinatie en gaat zo’n 10 jaar mee. Dagelijks genieten van koudetraining in een handomdraai, dat klinkt toch fantastisch?

Koop jouw ijsbad bij Khione

Wij zijn erover uit: de waterkoelers, ofwel CoolCubes, van Khione zijn veruit de meest goedkope, duurzame en eenvoudige oplossing om thuis dagelijks aan de slag te gaan met de Wim Hof Methode. Wat de buitentemperatuur ook is, de CoolCube verandert jouw bad in een paar uurtjes in een ijsbad. Koop hier jouw eigen ijsbad.

Reacties zijn gesloten.