Wat is er zo kindvriendelijk aan een maaltijdbox?

Wat is er zo kindvriendelijk aan een maaltijdbox?

Het heeft lang geduurd, maar langzaam en zeker worden we met z’n allen steeds bewuster van voeding en onze gezondheid. Wij zijn al die jaren tenslotte verkeerd opgevoed door de voedingsindustrie zeg ik altijd. Nu we langzaam beter begrijpen hoe wel wel goed kunnen eten, en waarom ook vegan eten gezond is. Vinden wij het vooral belangrijk dat we dit overbrengen op onze kinderen en niet dezelfde fouten maken als onze ouders.

Ook hierbij bewaak je gezondheid maken we graag gebruik van maaltijdboxen. Wij geloven echt in dit concept. Enkele grote voordelen zijn namelijk de tijdsbesparing en de grote gezondheidsfactor van de aanwezige gerechten. Daarnaast zijn maaltijdboxen uitermate kindvriendelijk. Via de volgende link kom je op een website waar ze een blog hebben met alle kindvriendelijke maaltijdboxen. Doe er inspiratie op en bekijk de verschillen: www.maaltijdbox-vergelijken.nl/kindvriendelijke-maaltijdboxen

Wat bedoelen we eigenlijk met kindvriendelijk?

Wanneer we kindvriendelijk zeggen, dan denken we al gauw aan recepten die kinderen lekker vinden. En kom je al snel uit bij de 3 P’s (Pizza, Patat en Pannenkoeken) Maar dit is juist niet wat wij bedoelen met kindvriendelijke maaltijdboxen. Dit gaat veel verder en komen we weer terug op het stukje waarin wij verantwoordelijk zijn voor de bewust worden van gezond eten van onze kinderen.

 

Maaltijdboxen

Gezond.

Kinderen vinden normaal waar ze mee worden opgevoed. Wanneer ze alleen nog maar ongezond willen eten, dan komt dit niet omdat het kinderen zijn. Dan komt dit omdat jij als ouder ze dit hebt geleerd ;-). Want naast de voordelen van sporten is ook gezond eten erg belangrijk. 

Een maaltijdbox kan hier goed bij helpen. In de eerste instantie zijn de recepten die je aantreft in de boxen. Altijd gemaakt met de gezondheid in gedachten. Hoewel dit begrip nogal breed is, gaat het vooral om gevarieerd eten en het gebruik van verse ingrediënten.

Kinderen vinden het leuk om te koken, en om te helpen. Daar zijn deze boxen juist ideaal voor. Op deze manier leren ze koken en gezond eten ineen.

Kindvriendelijke maaltijdboxen

Makkelijk te bereiden

Alles is uitgekauwd. Niet letterlijk, maar zodra je kind kan lezen, kan hij de recepten instructies opvolgen. De kaarten zijn vaak groot en overzichtelijk waardoor het bereiden van een gerecht volgens de aangegeven stappen op de instructiekaart zelfs voor kinderen erg makkelijk is. Daarnaast zijn de ingrediënten vaak in de juiste porties geleverd en in sommige gevallen ook al gesneden. Kinderen hoeven dus niet altijd perse te wegen en met maatbekers etc te werken. Dit maakt het koken in het begin voor kinderen juist veel makkelijker.

Leuke en simpele gerechten.

Natuurlijk moeten we niet vergeten, dat je kinderen helemaal blij maakt met leuke gerechten. Soms zijn de simpelste gerechten het leukst. Ik heb laatst spinazietaart met mijn dochter gemaakt. Dit Is een erg simpel maar lekker gerecht en mijn dochter vond het geweldig om het te maken. Eenmaal klaar en aan tafel was ze zo trots als een pauw dat ze zoiets lekkers had gemaakt.

Leerzaam over voeding

Zonder dat je het direct door hebt. Leren de kinderen veel over voeding, koken, en de gerechten terwijl ze deze uit de maaltijdbox bereiden. Onbewust lees je in de instructies en de bijgeleverde boekjes, waar de gerechten hun oorsprong vonden. Wat er zo gezond is aan bepaalde producten en dat het seizoensproducten zijn die juist in een bepaald seizoen weer beschikbaar zijn en of zelfs het lekkerst zijn. Zelfs wij als volwassene leren nog altijd wanneer we iets nieuws koken. Laat staan wat onze kinderen kunnen leren met het koken uit een maaltijdbox.

Maaltijdboxen voor kinderenLeren koken, een investering voor altijd

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat je in ieder geval een beetje kunt koken, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Maar wanneer je niet van adel bent en of over een privé kok beschikt. Dan is het handig om zelf te kunnen koken. Hoewel we eten vaak als een plezier of iets lekkers zien, is het natuurlijk onze eerste levensbehoefte en daarmee een onderdeel in ons leven waar we eigenlijk heel verstandig mee om moeten gaan. Hoe eerder we onze kinderen leren koken, hoe beter voor hun latere jaren. Wie weet vinden zo koken zo leuk, en komen ze er achter dat ze de nieuwe Jamie Oliver of Herman Den Blijker willen worden 😉

Ook specifieke kindvriendelijke maaltijdboxen

Uit ons blog kun je opmaken dat wij vinden dan elke maaltijdbox geschikt is voor kinderen. Natuurlijk moet je wel nog rekening houden met welke recepten je uitkiest voor je kids. Maar ook hier kun je ze deel van uit laten maken. Bestel samen met je kids je volgende maaltijdbox en laat hen samen met jou de gerechten kiezen. Zo leren ze niet alleen koken uit een maaltijdbox en veel over voeding, maar ook hoe de moderne technologie werkt en dat wat binnen nu en een paar jaar allemaal online onze boodschappen bestellen.

Reacties zijn gesloten.