Koolhydraatarm dieet: Leer je koolhydraten kennen en start met afvallen!

Koolhydraatarm dieet: Leer je koolhydraten kennen en start met afvallen!

Waarom worden mensen te zwaar? Hoe zorgt bepaalde voeding ervoor dat er overgewicht ontstaat? En hoe kan je dit oplossen? Een koolhydraatarm dieet is ervoor bedoeld jou op de hoogte te stellen van de verschillende soorten koolhydraten. Koolhydraten en suikers zijn namelijk het grootste probleem dat er bestaat als we praten over te dik zijn. Het zijn suikers die tegenwoordig overal in zitten. En daarbij neem je ook nog wel eens wat lekkers. Samen resulteert dit wel in een verhoogde insuline afgifte, verslavend eetpatroon en overgewicht. Om het maar nog niet eens over de mogelijke klachten te hebben. Een koolhydraten dieet kan echter voor een ommezwaai zorgen en deze problemen uit de wereld helpen.

Even wat misvattingen opklaren…

Even een misverstand over het koolhydraatarm dieet de wereld uit helpen. Het gebeurt vaak dat wanneer mensen van dit dieet horen denken dat ze geen koolhydraten meer mogen eten. Klinkt logisch want koolhydraatarm klinkt inderdaad arm aan koolhydraten. Dit klopt slechts gedeeltelijk. Het is namelijk de bedoeling de koolhydraten die slecht voor je zijn niet te eten. Maar welke zijn dat dan, hoor ik je denken? Met name de meervoudige kan je eten, alle overige moet je laten staan.

Welke koolhydraten zijn er precies dan?

In veel van alle producten die we eten zitten echter enkelvoudige koolhydraten. Denk aan wit brood, witte rijst, pasta en meer. Ook suikers vallen hieronder en deze zitten in nog veel meer producten. Suikers kun je in heel veel dingen vinden, ook waar je het niet zo snel van verwacht. Zeker als je daarbij ook nog veel snoept, snackt of frisdranken drinkt kan het heel snel gaan. Wat meer over de verschillende koolhydraten hieronder. En welke je met een koolhydraatarm dieet moet eten. Hiermee werk je sneller afvallen in de hand.

Meervoudige, deze mag je eten

Meervoudige koolhydraten zijn er genoeg, je moet ze alleen soms wat meer zoeken. Deze carbs zorgen voor een geleidelijke afgifte en leveren langdurig energie. Geen pieken in je insuline en minder verslavend dan suikers. De Glycemische Index van deze koolhydraten is laag. Deze met mate eten tijdens het diëten zal leiden tot afvallen en vetverbranding.

Enkelvoudige koolhydraten, hier moet je in minderen

Koolhydraten met een hoge Glycemische index moet je laten staan. Hierbij moet je dus ook denken aan suikers. Die hebben de hoogste Glycemische index en zorgen direct voor een reactie van insuline in je bloed. Als je te veel suikers eet zullen hierin dan ook grote pieken plaatsvinden. Enkelvoudige koolhydraten zitten vaak in lekkere producten. Zo eet je ze dus makkelijk weg en krijg je snel teveel ervan binnen. Als je dan al deze lekkere voeding ook nog wegspoelt met frisdrank als cola gaat het heel hard. Je zal er kilo’s van aankomen en het is moeilijk hiermee te stoppen.

Suikers, zoveel mogelijk laten staan tijdens het afvallen

Het is dan ook aan te raden deze zoveel mogelijk al dan niet compleet te laten staan. Ze zorgen er namelijk voor dat je er snel weer meer van eet, aankomt en zijn in overmaat ongezond. Tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet moet je deze dus (bijna) niet eten.

Hoe ga je dit allemaal in goede banen leiden?

Zonder koolhydraatarm dieet afvallen en zelf opletten is een mogelijkheid. Toch is het met dieet veel makkelijker en vergt het bij zelf doen veel discipline en uitzoekwerk. Je moet er dan voor zorgen dat je een duidelijk plan maakt. Ook zal je alles wat je eet moeten gaan filteren op de verschillende macronutriënten. En dan met name de koolhydraten goed weten te onderscheiden. Dit is natuurlijk heel goed te doen, echter kost het veel tijd en werk. Zorg ervoor dat je ook doelen stelt met wat jouw ideale streefgewicht moet worden!

Een koolhydraatarm dieet helpt je het beste met snel vet verbranden!

Als je er echt voor wilt gaan is het kiezen van een dieet het best aan te raden. Als alles duidelijk wordt gemaakt leer je wat je wel en niet moet eten. Met koolhydraatarm dieet recepten kun je alles dan zo overnemen. Dit maakt het ideaal en eenvoudig toe te passen in de praktijk!

Reacties zijn gesloten.