Ontdek recepten van over de hele wereld met een maaltijdbox

Ontdek recepten van over de hele wereld met een maaltijdbox

Ben jij gek op koken? En vind jij het leuk om nieuwe recepten van over de hele wereld te leren kennen? Maar ontbreekt het je aan de tijd om elke week recepten te zoeken en de benodigde boodschappen te doen? In dat geval is een maaltijdbox misschien wel iets wat bij jou past. Met een maaltijdbox ontdek je namelijk verschillende Wereldkeukens op een laagdrempelige manier. De maaltijdbox zit vol met verse ingrediënten en recepten voor 3 of meer gevarieerde en gezonde maaltijden.

Bij populaire maaltijdboxen als HelloFresh, Marley Spoon of Chef Ali heb je elke week de keuze uit inspirerende gerechten uit bijvoorbeeld de Aziatische, Afrikaanse, Indonesische, Surinaamse of Italiaanse keuken. Maar wat is nu precies zo’n box? Wat zijn de voor- en nadelen, en welke maaltijdbox zijn gericht op de buitenlandse keuken? In deze blog van Maaltijdbox.net vind je alle informatie en vergelijken we de maaltijdboxen.

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is niet meer of minder dan een (vaak) kartonnen box met daarin alle verse producten voor 3 of meer maaltijden. Vlees, vis, groenten, aardappelen, rijst, kruiden, vleesvervangers: alles wordt meegeleverd. Daarnaast zit er in de box een receptenkaart waarop precies wordt uitgelegd hoe je de verschillende recepten dient te bereiden.

Wat zijn de voordelen van een maaltijdbox?

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van zo’n maaltijdbox. Maar wat is nu precies het voordeel? Hieronder vind je de de top-5 voordelen van een maaltijdbox.

  1. Het is gemakkelijk: je hoeft niet meer na te denken wat je gaat eten.
  2. Het scheelt tijd: je hoeft amper nog naar de supermarkt
  3. Het is duurzaam: je ontvangt precies de afgemeten hoeveelheden en hoeft amper wat weg te gooien
  4. Het is gezond: je kookt met verse ingrediënten
  5. Het is divers en inspirerend: elke avond een nieuw recept. Je leert keukens van over de hele wereld kennen

Ik wil nieuwe recepten en keukens leren kennen, welke box moet ik dan kiezen?

Ben jij gek op de buitenlandse keuken? Vind jij het leuk om bezig te zijn met recepten van over de hele wereld? Dan kan je natuurlijk op Smulweb zoeken naar nieuwe gerechten. Maar een foodbox kan nog veel handiger zijn. Hieronder vind je de top-3 maaltijdboxen die (deels) gericht zijn op de buitenlandse keuken. De boxen kosten vaak rond de €40 voor 2 personen en 3 maaltijden. Tip: check de actuele maaltijdbox kortingscodes voor leuke introductieaanbiedingen.

  1. HelloFresh

Bij HelloFresh kies je elke week uit 12 heerlijke, gevarieerde recepten van over de hele werreld. Denk aan een Spaanse rijstschotel, Arabische soep met falafelspiesen of Italiaanse platbroodpizza: elke week weer voldoende inspiratie en keuze.

Aantal personen: 2 – 6
Prijs: €39 voor 3 maaltijden voor 2 personen
Vegetarisch: Ja
Biologisch: Nee
Kindvriendelijk: Ja
Recepten kiezen: Ja, uit 12

  1. Marley Spoon

Marley Spoon positioneert zichzelf als “De Betere Maaltijdbox”. En dit zie je dan ook terug in de recepten. Elke week heb je de keuze uit 12 nieuwe, inspirerende recepten van over de hele wereld. Denk aan Thaise gehaktroerbak ,Griekse Honing-feta uit de oven of Vietnamese bánh mì: elke week weer enorm veel afwisseling.

Aantal personen: 2 of 4
Prijs: €39,90 voor 3 maaltijden voor 2 personen
Vegetarisch: Nee
Biologisch: Nee
Kindvriendelijk: Ja
Recepten kiezen: Ja, uit 12

  1. Chef Ali

Chef Ali is de maaltijdbox van de bekende TV-kok Mounir Toub. De box is minder bekend dan HelloFresh en Marley Spoon, maar absoluut een aanrader voor iedereen die wil genieten van de lekkerste gerechten uit de Wereldkeuken. De focus daarbij ligt op de Arabische en Mediterrane keuken. Wekelijks ontvang je 1 recept met vlees, één met vis en één vega-recept.

Aantal personen: 1, 2, 3 of 4
Prijs: €39,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen
Vegetarisch: Nee
Biologisch: Deels
Kindvriendelijk: Nee
Recepten kiezen: Nee

Reacties zijn gesloten.