Medische hulpmiddelen voor elke doelgroep

Medische hulpmiddelen voor elke doelgroep

Niet alleen voor chronisch zieken

Bij de term medische hulpmiddelen denk je in de meeste gevallen aan middelen die bestemd zijn voor chronisch zieken en voor ouderen. Je denkt gelijk aan een rollator of een sta-op stoel. Waar je niet direct aan zou denken zijn die middelen die je zelf kan gebruiken voor de persoonlijke verzorging. We hebben het over die zaken die jouw leven net dat beetje comfortabeler maken. We zullen een aantal van deze soorten hulpmiddelen voor je toelichten. Bij www.medicu.nl vind je de onderstaande hulpmiddelen in meerdere prijscategorieën.

Tens apparaten bij pijnklachten

Een heel herkenbaar verschijnsel. Op je werk heb je te zwaar getild of je hebt een langere poos in een verkeerde houding gewerkt. Je spieren en gewrichten krijgen een klap te verduren waarvoor jij naderhand de rekening betaalt. Je loopt met stijfheid in je lichaam rond en daarnaast heb je enorm veel pijn. Speciaal voor iedereen die regelmatig met deze pijnklachten te maken heeft zijn er TENS apparaten.

Het gaat hier om apparaatjes die werken met een of meerdere pads. Die plaats je op je lichaam en daardoor worden er kleine stroomstootjes afgegeven naar de pijnlijke plekken in je lichaam. Deze stroomstootjes zorgen voor een verlichting van de pijnklachten. De oorzaak gaat niet weg, maar jij kan weer goed functioneren nadat je de pads een relatief korte poos op je lichaam hebt gehad.

Anti cellulite apparatuur

Cellulite oftewel de sinaasappelhuid is een zeer veel voorkomend probleem. Het kan zijn dat het aantal vetcellen toeneemt met als gevolg dat er een vernauwing plaatsvindt in de bloedvaten. De bloedcirculatie wordt slechter waardoor vet, afvalstoffen en vocht moeilijk worden afgevoerd uit je lichaam. Een anti cellulite apparaat zorgt voor een zachte massage waardoor de huid weer gelijkmatig wordt. Putjes zullen verdwijnen en je krijgt dat zachte gevoel in je huid weer terug. Deze apparatuur was voorheen alleen beschikbaar in schoonheidssalons maar tegenwoordig is het ook te koop bij een winkel voor medische hulpmiddelen. Niet alleen zie je er uiterlijk beter uit: je gezondheid gaat er ook op vooruit.

Een rug corrector

Juist in deze tijd dat we veel meer thuis werken zien artsen het aantal patiënten toenemen wat te maken heeft met rugklachten. Het is dan ook niet vreemd dat je eens moet gaan kijken naar je eigen werkhouding. Wanneer je te veel voorovergebogen zit te werken ontstaan er rugklachten met pijn in de boven- en onderrug. Een optimaal ingestelde bureaustoel helpt dan al behoorlijk maar het is ook verstandig om te denken aan een rug corrector.

Dit is een gemakkelijk draagbaar soort korset waarbij je schouders automatisch in de juiste stand blijven onder het werk. Door een rug corrector zal je het werken in de thuissituatie gemakkelijker volhouden en raak je fysiek niet snel oververmoeid. Ideaal dus wanneer je vaak aan een bureau moet werken of wanneer je elders zittend werk doet. Ook voor mensen met een fysiek belastend beroep is een rug corrector de manier bij uitstek om dit langer overdag vol te houden.

Reacties zijn gesloten.