Met de juiste lenzenvloeistof blijven je ogen gezonder

Met de juiste lenzenvloeistof blijven je ogen gezonder

Als er producten zijn die zich de afgelopen jaren sterk hebben ontwikkeld en die je tegenwoordig echt overal kunt kopen, dan zijn dat wel contactlenzen en lenzenvloeistof. Het is vloeistof die je met een gerust hart gebruikt. Ook wat betreft vloeistof is het kiezen van het juiste product echt maatwerk. 

Lenzenvloeistof

Aan maandlenzen alleen heb je dus niets, je moet dan namelijk een beroep doen op contactlenzenvloeistof. De vloeistof heeft de eigenschap je lenzen schoon en fris te houden en laten je de lenzen comfortabeler dragen. Ook je ogen blijven door gebruik te maken van deze vloeistof een stuk gezonder. Meer specifieker zorgt de vloeistof ervoor dat het hoornvlies de lens niet afstoot. Ze blijven nu mooi op de plek en daarnaast heb je altijd scherp zicht. Er is een geschikte vloeistof voor elk type lens, of dat nou harde of zachte contactlenzen zijn. 

Vloeistof heeft een sterk reinigende functie

Je moet wel weten welke vloeistof je moet gebruiken, iets dat je ooit door een specialist is verteld. Ga niet eigenhandig wisselen van vloeistof maar overleg dit eerst altijd met deze of een andere specialist. De gebruikte vloeistof hebben een sterk reinigende functie en bieden comfort, iets dat opgesloten ligt in de samenstelling van de vloeistof. Bij de meeste vloeistof is het niet meer dan een kwestie van de lens in de vloeistof leggen. Over gebruikersgemak gesproken.

Neem niet zomaar een andere vloeistof

Je hebt speciale lenzenvloeistof voor de harde en speciale vloeistof voor de zachte lenzen. Daarnaast heb je de alles in een vloeistof die geschikt is voor beide soorten lenzen. Kies je voor de meer fasen vloeistof, dan kies je voor een vloeistof die een uitstekende reinigende werking heeft. Je dient altijd voorzichtig om te gaan met de lenzen en de vloeistof, van je ogen heb je immers maar een paar. Vandaar ook dat je niet zomaar een andere soort vloeistof moet nemen. 

Vervang het lenzendoosje bij elke nieuwe fles

Wat je wel moet doen is bij elke nieuwe fles lenzenvloeistof het bekende lenzendoosje vervangen. Deze doosjes krijg je meegeleverd bij de vloeistof.  Ook het bewaren van de vloeistof luistert nauw; bewaar de vloeistof nooit in een ruimte waar het kouder is als vier graden of ergens waar het warmer is dan 25 graden. Ook goed om te weten is dat je de vloeistof niet moet overgieten, bijvoorbeeld in reisflesjes als je op vakantie gaat. Door dit te doen, kan niet langer gegarandeerd dat de vloeistof nog steriel is. En vloeistof die niet steriel is, kan zomaar een infectie aan je ogen opleveren. En dan ben je verder van huis.

Daglenzen: ideaal voor op vakantie

Tenslotte: als je op vakantie gaat, kun je de lenzenvloeistof thuishouden en kies je voor daglenzen. Zeker als je naar oorden gaat waar het warmer is dan 25 graden en de vloeistof dus niet gegarandeerd werkt. Dat risico wil je liever niet nemen en dus zijn daglenzen dan een aantrekkelijk alternatief.

Reacties zijn gesloten.