De effecten van bloemen op je gezondheid

De effecten van bloemen op je gezondheid

Misschien ken je de slogan “Bloemen houden van mensen” nog wel, maar wist je dat het ook heel gezond is om als mensen van bloemen te houden? Bloemen hebben namelijk een aantal positieve effecten op je gezondheid. Wij zetten ze voor je op een rijtje zodat je weet waarom je vandaag nog een mooi boeket voor jezelf moet gaan kopen!

Verlagen stress en angstgevoelens

Iedereen heeft weleens periodes dat ze in meer of mindere mate stress ervaren. Hier kun je heel veel verschillende dingen aan doen, maar vaak zijn het juiste een aantal kleine acties samen die het verschil maken.

Zo hebben studies laten zien dat bloemen (en ook planten) een rustgevende werking hebben wanneer je stress ervaart. Uit onderzoek is gebleken dat ziekenhuispatiënten meer positieve gedachten hadden en minder angstig waren wanneer zij bloemen op hun kamer hadden. Mocht jij dus iemand kennen die op dit moment in het ziekenhuis ligt, laat dan eens een mooi veldboeket bezorgen en draag op die manier bij aan het herstel.

Stimuleren van creativiteit en concentratie

Bloemen stimuleren met name twee zintuigen: zicht en geur. Dit zijn twee belangrijke zintuigen en door deze te stimuleren verbeter je bijvoorbeeld je cognitieve mogelijkheden. De kleuren en geuren die de bloemen verspreiden helpen je bijvoorbeeld bij creativiteit. En bevorderen daarnaast ook je concentratie en humeur. Niet alleen fijn om bloemen in je huis te hebben, maar zorg er dus ook voor dat je ze hebt in je werkomgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een fleurig veldboeket bestellen om je kantoor (aan huis) een flinke inspiratie booster te geven!

Geneeskrachtige bloemen

Naast het stimuleren van je zintuigen, kunnen bloemen op een andere manier een positief effect hebben op je gezondheid. Zo zijn er bloemen die gebruikt wordt in (homeopathische) geneesmiddelen. Een voorbeeld hiervan is Bach Bloesem. Dit zijn druppeltjes waarin o.a. bloemen gebruikt worden en die helpen bij het verbeteren van emoties en de gemoedstoestand.

Ook op andere manieren wordt de geneeskundige kracht van bloemen ingezet. Zo is de Passiebloem bijvoorbeeld rustgevend en kan ook deze goed helpen bij hartkloppingen, nervositeit en angstgevoelens. En staat de Zonnehoed oftewel Echinacea bekend voor het geven van een boost aan je immuunsysteem.

Genoeg redenen dus om vandaag nog even de deur uit te gaan en een gezellig boeket te kopen!

Reacties zijn gesloten.