Reset jezelf met een detox

Reset jezelf met een detox

Zeg eens eerlijk: hoeveel kilo’s heb jij erbij gekregen sinds de start van de pandemie? Het vele thuiszitten en sportscholen die dicht zaten zorgden ervoor dat veel mensen niet genoeg in beweging kwamen. Tel daar heel veel extra ‘troostlekkers’ bij op en je ontdekt voor de spiegels ineens een vetribbel die je nog nooit eerder hebt gezien. Tijd voor actie!

Waarom kiezen voor een detox?

Met de zomer in zicht wordt het nu wel tijd om de pandemiekilo’s voorgoed achter je te laten en je lijf weer eens een complete reset te geven. Een gezond lichaam heeft namelijk niet alleen te maken met het verliezen van gewicht, maar ook met het kwijtraken van stoffen die je lijf niet nodig heeft. Daarom is detoxen een goede keus, want hiermee reinig je jouw lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. Als dat eenmaal is gebeurt kun je op een gezonde manier weer verder. Bijkomend voordeel van een detoxkuur is dat je er meestal ook van afvalt. Detoxen is niet ongezond of gevaarlijk, zolang je de juiste producten gebruikt en er niet te lang mee doorgaat.

Hoelang duurt een detox?

Detoxen is een korte en krachtige methode om je lichaam een flinke oppepper te geven. Soms duurt een detox 3 dagen, soms een week en soms anderhalve week. Dat verschilt per kuur een beetje. Je hoeft dus niet maandenlang een dieet te volgen of je levensstijl compleet om te gooien om je weer beter in je vel te kunnen voelen. Maar wil je wel je eetpatroon veranderen omdat je ongezond leeft, dan kan een detox je een flinke duw in de rug geven. Een detox is door zijn korte duur makkelijk vol te houden en een stuk goedkoper dan wanneer je maandenlang shakes moet kopen om af te vallen.

Ga je je beter voelen van een detox?

Ieder mens is verschillend, maar veel mensen voelen zich beter na een detoxperiode. Dat komt omdat ze meestal wat zijn afgevallen en slecht eten hebben vermeden. Het is belangrijk om je goed te blijven voelen en na je detox niet weer terug te vallen in oude slechte gewoontes. Dat gebeurt vaak als mensen een streng dieet volgen waarbij al het lekkere eten wordt uitgebannen. Na maanden niet lekker te eten, is de verleiding van een reep chocola of een hamburger zo groot, dat deze niet kan worden weerstaan.

Maar, zoals eerder gezegd, is een detox kort en krachtig en als je kiest voor een sapkuur van Dr. Blend ook nog eens erg lekker. De verse koude sappen zijn gemaakt van 100% groenten en fruit. De drankjes smaken zo goed, dat je ze ook als je niet aan het detoxen bent gewoon kunt blijven drinken.

Door een paar dagen te detoxen voel je je snel gezonder en fitter, zonder dat je je complete leven hoeft om te gooien. Eindelijk kunnen we de donkere zware dagen van de pandemie een beetje achter ons laten en ons met een positieve en lichte blik focussen op een prachtige, gezonde zomer.

Reacties zijn gesloten.