Rolstoeltoegankelijke uitjes

Rolstoeltoegankelijke uitjes

Soms is het moeilijk om een leuk uitje te verzinnen wanneer iemand van het gezelschap in een rolstoel zit. Niet alleen het vervoer, maar ook plek zelf is af en toe lastig. Omdat wij graag zien dat iedereen een leuke dag kan hebben, schrijven wij hieronder enkele rolstoel-vriendelijke uitjes voor verschillende leeftijden op zodat iedereen een gezellige dag kan hebben! Lees je mee?

Bezoek een pretpark

Steeds meer pretparken zijn tegenwoordig rolstoelvriendelijk. Zo kun je bij bijvoorbeeld Walibi en de Efteling een speciale pas aanvragen. Hierdoor kun jij gemakkelijker naar binnen, zo kun je soms bijvoorbeeld via de uitgang naar binnen, waardoor jij niet persé door de ongelukkige poortjes aan de voorkant moet. Ook kun je bij veel pretparken gemakkelijk vooraan parkeren als rolstoelgebruiker. Pretparken doen er gelukkig steeds meer aan om hun park toegankelijk te maken voor alle bezoekers.

Naar de dierentuin

Een leuk uitje voor zowel jong als oud is de dierentuin. Wie houdt er nu niet van om naar een stel spelende aapjes of waggelende pinguïns te kijken? Door heel Nederland verspreidt zijn er verschillende dierentuinen te bezoeken. Bijvoorbeeld Artis in Amsterdam of het Dolfinarium in Harderwijk. De laatstgenoemde claimt zelfs een van de rolstoel vriendelijkste themaparken in Nederland te zijn. Dat klinkt als iets wat je met een gerust hart kan uitproberen!

Boek een proeverij!

Voor de echte smaakliefhebber is er uiteraard niks leukers om te doen dan een gezellige proeverij! Proeverijen kun je heel leuk boeken, maar ook zelf kun je iets organiseren. Laat bijvoorbeeld iedereen een gerecht kiezen uit een verschillend land en maak zo een wereldwijde proeverij. Voor de volwassen onder ons wordt een lekkere wijn- of bierproeverij vaak gewaardeerd. Dit kan vaak thuis, maar is ook op locatie te regelen. Extra pluspunten bij een proeverij, je hoeft niet zo veel te lopen en rijden, maar kan vaak rustig op dezelfde plek blijven staan.

Geschikte rolstoel

Een rolstoel maakt het vaak niet makkelijker om een leuk uitje te plannen, toch willen wij niet dat dit jouw tegenhoudt om een leuke dag te hebben. Soms is het mogelijk om (tijdelijk) een andere rolstoel te gebruiken. Zo kan het gemakkelijker zijn om gebruik te maken van een duwstoel/transportstoel voor een dag. Uiteraard is dit afhankelijk van de situatie van de rolstoelgebruik(ster). Wij hopen jullie met dit blog enkele tips te hebben gegeven zodat iedereen een leuke dag kan hebben!

Reacties zijn gesloten.