Stress op het werk? Ga naar de sauna.

Stress op het werk? Ga naar de sauna.

In Nederland ligt de werkdruk erg hoog. Vrijwel iedereen werkt fulltime of heeft een langdurige periode fulltime gewerkt. Waarschijnlijk is het je niet ontkomen dat deze werkdagen veel stress kunnen veroorzaken. Is het niet de werkdruk, dan kan het ook altijd veroorzaakt worden door die ene collega die jou op de zenuwen werkt. Wil jij even ontsnappen uit deze wereld? Wij raden je aan om een keer naar de sauna te gaan.

Werking

Door de warmte en de droge lucht, kan je al je afvalstoffen uitzweten en de thuissituatie of de situatie op het werk allemaal even vergeten. In de sauna heb je verschillende ruimtes met verschillende temperaturen en baden. Experimenteer met de ruimtes en kijk waar jij je het prettigst voelt. Een groot voordeel van naar de sauna gaan is dat je je afvalstoffen verliest, dus jouw weerstaan ook omhoog zal gaan. Je zal minder vaak last hebben van die kantoorgriepjes en je gaat beter in je vel zitten.

Ga een keertje vaker

Eén keer naar de sauna gaan is natuurlijk al goed! Maar houd er wel rekening mee dat het pas echt gaat werken als je wat vaker gaat. Probeer eens in de twee weken een gaatje vrij te houden om naar je lokale sauna te gaan. Je zal na een paar bezoekjes het verschil al meteen gaan merken en het gaat je werkweek aantoonbaar verbeteren.

Bereid jezelf voor

Hopelijk ben je nu overtuigd om een keer een bezoekje te nemen aan de sauna. Misschien vind je het op het begin een beetje spannend, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Het enige wat je hoef te doen is een goede sauna handdoek meenemen en klaar is kees! Meestal krijg je op locatie slippers en kan je daar even omkleden. Ook hoeft je niet bang te zijn voor het fabeltje dat iedereen daar naakt rondloopt, want het is verplicht om met een handdoek rond te lopen.

Verwen jezelf ook achteraf

Als je klaar bent met je sauna ritueel, vergeet dan ook niet achteraf te blijven genieten! Gebruik tijdens het douche een lekker ruikende douchegel en smeer je daarna in met een heerlijke bodylotion. Blijf nog even in de spa en kies voor een lekkere lichte maaltijd en een lekker drankje met ijsblokjes!

Reacties zijn gesloten.