Speed ropes om je conditie op te bouwen

Speed ropes om je conditie op te bouwen

Touwtje springen kennen veel mensen nog vanuit hun kinderjaren; lekker op straat alleen of in een groepje plezier hebben met het springtouw. Maar weet je dat dit tegenwoordig nog steeds een van de beste manieren is om aan je conditie te werken? Het wordt vaak als een attribuut gebruikt tijdens de training van sporters waarbij conditie van belang is, denk maar aan boksen, hardlopen en schaatsen. Eigenlijk is een goede conditie voor elke sport van belang ook als de focus van jouw sport op kracht ligt, ontkom je niet aan het opbouwen van conditie. Bovendien is springen met een speed rope ook een vast onderdeel van de immens populaire training Cross-fit. Maar wat zijn speed ropes precies?
 
Speedropes 
Speed rope is dus de moderne versie van het springtouw. De kabel die gebruikt wordt kenmerkt zich doordat deze licht en sterk is. De twee handvaten liggen makkelijk in de hand, dat betekent dat ze een goede grip hebben zodat wanneer jij gaat zweten, ze niet uit je hand glippen. Het allerbelangrijkste is echter dat het touw de juiste lengte heeft. Zowel een te kort als een te lang touw bemoeilijkt het springen en kan er zelfs voor zorgen dat je sneller valt. De kabel van bijna alle speed ropes kun je aanpassen naar de optimale lengte. Let hier dus goed op voordat je begint! Vooral de speed rope voor buiten is erg populair.
 
Wat zijn de voordelen?
Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van een speed roep voor je work-out:
  • Het is makkelijk in gebruik. Waarschijnlijk spring je het eerst een paar keer “in” het touw, maar daarna heb je de smaak te pakken en lukt het je al snel om een aantal keer achter elkaar te springen. Hoe meer je oefent, hoe beter je conditie wordt en hoe langer je kunt blijven springen.
  • Het is makkelijk mee te nemen. De speed-rop is opgerold compact en licht. Hierdoor past het makkelijk in je trainingstas of rugzak en kun je het zo overal mee naar toe te nemen.
  • Je hebt slechts een paar minuten per training nodig. Geen ellenlange sessies dus, maar per training een paar minuten springen is al genoeg om aan je conditie te werken.
  • Je kunt het bijna overal gebruiken. Oké je hebt wel een paar vierkante meter aan ruimte nodig, maar meer ook niet. Het makkelijkste is buiten; in je achtertuin of een park bij jou in de buurt. Maar ook de meeste sportscholen hebben een ruimte ingericht waar er genoeg plek is om even flink te springen!
 
Genoeg voordelen dus om een speed rope te gebruiken wanneer je aan de slag wilt gaan om je conditie en sportprestaties te verbeteren.
Reacties zijn gesloten.