Suppen: wat is het en wat zijn de voordelen?

Suppen: wat is het en wat zijn de voordelen?

What’s sup? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van sport? Of ben je op zoek naar een activiteit voor vriend(inn)endag? Suppen is momenteel één van de snelstgroeiende hobby’s in de wereld. Naast dat het gewoonweg leuk is om te doen, zitten er ook nog een aantal voordelen aan verbonden. In deze blog lees je wat suppen inhoudt en wat de voordelen zijn.

Wat is suppen?

Suppen is de afkorting van stand-up-paddling. Dit houdt in dat je met een supboard en een peddel jezelf door het water voortbeweegt. Dit kan zowel op vlak water als op wild water. Al met al is suppen geschikt voor jong en oud, met of zonder conditie. Ben je op zoek naar een supboard? Een opblaasbaar supboard is licht van gewicht, compact mee te nemen, snel op te blazen en vrijwel niet te onderscheiden van harde supboards. Let bij het kiezen van een supboard op de vorm. Ben je een echte snelheidsduivel? Dan past een smal en puntig supboard meer bij jou. Voor personen zonder ervaring is een langer en breder supboard meer geschikt vanwege de stabiliteit. Een opblaasbaar Aqua Marina supboard is kwalitatief, betrouwbaar en betaalbaar. Bovendien komen deze supboards in verschillende uitvoeringen voor zowel beginners als ervaren suppers. Doordat deze supboards in sets worden geleverd, kun je meteen het water op. Gaan met die banaan eeh… supboard!

Lichamelijke voordelen

Volledige workout

Suppen is SUPer gezond! Hoewel deze sport gemakkelijk aan te leren is, gebruik je ongeveer elke spier in je lichaam. Zo gebruik je jouw beenspieren om de evenwicht te bewaren. Met jouw armen, rug en schouders zorg je ervoor dat je jezelf voortstuwt in het water. Bovendien zijn jouw buikspieren ook constant aan het werk. Op naar een afgetraind lichaam!

Uithoudingsvermogen

Naast dat suppen dient als een volledige workout, train je ook het uithoudingsvermogen. 1 tot 2 uur suppen is een mooie tijdsduur voor een goede cardiotraining. Hoe meer je traint, hoe meer jouw uithoudingsvermogen wordt vergroot.

Mentale voordelen

Stressvermindering

De zon, water en fluitende vogels: pure ontspanning. De combinatie van het water en de lichaamsbeweging zorgt ervoor dat jouw stressniveau binnen no time vermindert. Tel het zonnetje daarbij op: hallo ontspannen dag!

Kortom: raap je vrienden bijeen en ga lekker het water op. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.