Tandenbleken uitgelegd

Tandenbleken uitgelegd

Tandenbleken lijkt vrij populair te zijn. Veel mensen vinden het belangrijk om mooie tanden te hebben. Niet alleen dient het gebit gezond te zijn, maar de tanden moeten ook opvallend wit zijn. Dit merk je niet alleen terug wanneer je op straat loopt, maar ook als je de televisie aanzet. Onder bekendheden is het namelijk al een langere tijd gebruikelijk om de tanden te bleken. Het is overigens niet gek dat veel mensen voor tandenbleken  kiezen. Witte tanden vallen niet alleen op, maar ze worden ook wel als kenmerk van een goede hygiëne gezien.

Is het tandenbleken noodzakelijk?

Het is zeker niet onmogelijk om mooie tanden te krijgen zonder je tanden te laten bleken. Echter, zijn er veel alledaagse dingen die een gele aanslag op je tanden kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld maar aan dranken met kleurstoffen, maar ook voedsel kan deze kleur veroorzaken. Eigenlijk is het dus niet te voorkomen dat je tanden geler worden dan dat ze van nature zijn. Als je écht witte tanden wilt, is tandenbleken een must.

Tandenbleken is overigens niet de enige optie. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over bij welke kliniek jij het beste je tanden kunt laten bleken. Tanden bleken in Rotterdam of Waddinxveen behoort ook tot de mogelijkheden indien je het aanbod tegen vindt vallen.

Hoe tandenbleken werkt

Als jij je tanden laat bleken, wordt de gele aanslag op het glazuur van je tanden verwijderd. Dit werkt door middel van een bleekgel en een bleeklamp. De bleekgel wordt op de tanden aangebracht en vervolgens worden de tanden met de lamp behandeld. In totaal duurt dit ongeveer zo een 20 minuten per sessie. Echter, heb je verschillende sessies nodig om een goed resultaat te behalen. Nadat je voldoende sessies hebt ondergaan, krijgen je tanden hun natuurlijke kleur. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoe wit hun tanden van nature kunnen zijn. De kans is groot dat de resultaten jou ook enorm zullen verbazen.

Hoe lang blijven je tanden wit?

Laat jij je tandenbleken ? In dit geval is het prettig om te weten hoe lang je tanden wit blijven. Echter, is het niet eenvoudig om te bepalen hoe lang je het resultaat blijft zien. Dit is namelijk grotendeels afhankelijk van je eigen gewoontes. Als je veel koffie of drankjes met kleurstof drinkt, zullen je tanden bijvoorbeeld sneller weer geel worden. Ook rokers zullen hun tanden vaker moeten laten behandelen. Gelukkig is tanden bleken tegenwoordig niet zo duur meer en kun jij je tanden dus vaker laten behandelen. Het bleken van je tanden is eigenlijk net als een bezoek aan de kapper. Net als dat jij je kapsel bij moet houden, dien je ook je tanden met enige regelmaat te laten bleken. Toch hoef je ook absoluut niet bang te zijn dat het resultaat na slechts één maand al verdwenen is. Het is verstandig om eens bij een kliniek te informeren als je geïnteresseerd bent in het bleken van je tanden.

Reacties zijn gesloten.