Slechte concentratie? 5 tips om je concentratie te verhogen

Slechte concentratie? 5 tips om je concentratie te verhogen

Voor veel van ons is een slechte concentratie een bekend probleem. Doordat we snel afgeleid zijn, zijn we minder productief op een dag en komen we vaak niet aan alle taken en deadlines toe. Het klinkt ideaal om je concentratie te verhogen, maar hoe doe je dat precies? Ik zet vijf tips om je concentratie te verhogen op een rij.

Deadlines om je concentratie te verhogen

Zet deadlines voor jezelf! Deadlines kunnen je helpen om het werk dat gedaan moet worden te overzien. Maak niet alleen grote deadlines per taak, maar werk ook met kleinere (sub)deadlines. Deze deadlines zullen de concentratie verhogen, omdat het je doelgericht te werk gaat en zo beter inzicht krijgt wat betreft je productiviteit. Beloon jezelf na het afstrepen van een bepaald aantal deadlines, zodat je gemotiveerd blijft om geconcentreerd te werken.

Locatie

De omgeving waar je werkt kan cruciaal zijn voor je concentratie. Voor een goede concentratie is het belangrijk dat je in een ruimte zit waar je maar weinig afleidingen kan vinden. Denk hierbij aan een rustige en opgeruimde ruimte, waar niet veel anderen zijn die je kunnen storen. Ook is het aan te raden om ergens anders te werken dan de omgeving waar je ook ontspant. Ga bijvoorbeeld eens naar de bibliotheek of naar een rustig koffietentje in de buurt. Door doelgericht ergens heen te gaan om te werken, verhoog je voor jezelf de drempel om wat anders te gaan doen.

Concentratie verhogende pillen

Om je concentratie te verhogen kan je ook concentratie pillen kopen. Deze pillen (ook wel nootropics genoemd) geven je brein een concentratie boost! Er zijn veel verschillende pillen op de markt, waaronder Paneuromix. Deze pil werkt na 45 tot 60 minuten en zorgt er voor dat je je langer kunt focussen en vol energie blijft. Het is ideaal voor het werk, omdat je je urenlang kunt blijven focussen op de taken die je wil doen.

Muziek luisteren

Hoewel sommigen het als afleiding zullen zien, heeft muziek voor velen vaak een positief effect voor je concentratie! Door je koptelefoon met muziek op te zetten, sluit je je af van de omgeving om je heen en zal je minder snel afgeleid worden! Welke muziek jou geconcentreerd houdt verschilt per persoon. Zo geeft de ene voorkeur aan rustige klassieke muziek, terwijl de anderen juist gemotiveerd wordt door muziek op een snel tempo. Probeer eens verschillende muziekstijlen uit om er achter te komen welke muziek jou helpt om je concentratie te verhogen. Ga daarnaast op zoek naar goede koptelefoons die het beste bij jou past; draadloze koptelefoons en met draad? In je oor of op je oor?

Leg je mobiel weg

Het zal je niet verbazen, maar je mobiel eist meer tijd op dan je denkt! Elk whatsappje of mailtje dat je beantwoord is weer een reden die je uit je concentratie haalt. Dit gaat ten koste van de productiviteit van de taak waar je daadwerkelijk mee bezig bent. Hoe vaak leidt het beantwoorden van een berichtje dan ook niet tot eindeloos scrollen op je Facebook? Wanneer je veel moet doen, is het aan te raden om je mobiel weg te leggen. Je zal zien dat je zonder mobiel veel minder gestoord wordt en je geconcentreerd te werk gaat. Vind je het lastig om je mobiel weg te leggen? Zet dan een tijdsslot voor jezelf en geef je zelf na een uur de tijd om je gemiste berichten te beantwoorden.

Ga actief aan de slag met deze vijf tips en je zult zien dat je je steeds beter kunt concentreren!

Reacties zijn gesloten.