4 tips voor een goede hygiëne in de keuken

4 tips voor een goede hygiëne in de keuken

Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om je keuken schoon te houden. Dit is niet alleen belangrijk om je keuken fris te laten ruiken, want het draagt ook bij aan je persoonlijke gezondheid! Naast dat het belangrijk is om bewust met je eten bezig te zijn, is de ruimte waarin je werkt ook van groot belang. Door te werken in een schone keuken, voorkom je dat je veel bacteriën uiteindelijk zelf binnen krijgt. Benieuwd hoe je zorgt voor een goede hygiëne behoudt in je keuken? In dit artikel vind je vier tips!

1. Goede hygiëne van je keuken begint met handen wassen

Handen wassen is heel belangrijk wanneer je in de keuken aan de slag gaat. Overdag kom je in aanraking met veel (slechte) bacteriën. Door je handen van tevoren te wassen, voorkom je dat je deze bacteriën overbrengt tijdens het koken.

2. Schone keuken als basis

Om hygiëne te behouden, is het van belang dat de basis van je keuken goed is. Bacteriën kunnen zich snel verspreiden. Dit kun je voorkomen door vaak schoon te maken. Bronnen van bacteriën in je keuken zijn bijvoorbeeld hand- en theedoeken, sponsjes en ovenhandschoenen. Doordat bacteriën zich snel nestelen in stof, is het belangrijk om dit vaak op een warme temperatuur te wassen.

3. Geschikte prullenbak

Ook de prullenbak is een blek waar veel bacteriën zitten. Toch is het gebruik van een prullenbak tijdens het koken onvermijdelijk. Let daarom altijd op dat je je handen goed wast wanneer je iets weg hebt gegooid. Een andere optie is het kiezen voor een sensor prullenbak. Dit zijn prullenbakken die je niet aan hoeft te raken wanneer je iets weg gooit, waardoor ze bijdragen aan de hygiëne in je keuken!

4. Opgeruimd is niet altijd schoon

Veel mensen denken dat hun keuken schoon is, wanneer het er weer netjes uit ziet. Toch is dit niet waar! Bacteriën zie je niet, waardoor een keuken veel viezer kan zijn dan het lijkt. Zorg er daarom voor dat je niet alleen opruimt tijdens en na het koken, maar maak ook gelijk je keukenblad en spoelbakken goed schoon met een doekje!

Reacties zijn gesloten.