Tips voor baby’s met slaapregressie

Tips voor baby’s met slaapregressie

Weet jij wat slaapregressies bij baby’s is? Hoe beïnvloeden ze kinderen? Het is zeker een zin die niet voor je bestond totdat je een baby kreeg.

De regressie van slaap kan een van de moeilijkste slaapproblemen zijn en kan ouders frustratie en uitputting veroorzaken. We leggen uit wat slaapregressies precies zijn en hoe ze kinderen beïnvloeden.

Hoe en waarom slaapregressies optreden bij baby’s

Regressies zijn de perioden waarin een baby die ’s nachts goed heeft geslapen, plotseling nachtelijk wakker begint te worden of het moeilijk heeft en veel langer nodig heeft om in slaap te vallen of zelfs slecht begint te dutten. En nietsvermoedende ouders zijn zich niet bewust van de reden voor deze plotselinge veranderingen.

Slaapregressies kunnen 2 tot 6 weken duren en na deze tijd keert het slaappatroon van de baby terug naar normaal, dat wil zeggen dat het een tijdelijke periode is die voorbijgaat, het is beter om niet in paniek te raken en door te gaan met uw gezonde slaapgewoonten. heeft u moeite met een oplossing? zoek dan een baby slaapcoach voor hulp.

Oorzaken van slaapregressies bij kinderen

De oorzaak van deze slaapregressies kan te wijten zijn aan de ontwikkeling van de kindertijd, de zogenaamde ontwikkelingsmijlpalen.

Typische leeftijden waarop deze slaapregressies kunnen optreden, zijn ongeveer 6 weken, 4 maanden, 8-10 maanden, 12 maanden, 18 maanden en opnieuw in 2 jaar.

Maar niet alle kinderen ondergaan deze regressies, laat staan allemaal. De meest voorkomende is die van 4 maanden, maar daarna betekent niet dat ze allemaal moeten gebeuren.

En wat zijn mijlpalen in de ontwikkeling? Ze doen zich voor wanneer baby’s en jonge kinderen nieuwe vaardigheden beginnen te oefenen die meer rusteloosheid kunnen veroorzaken voor het slapengaan, omdat ze zich meer bewust en nerveus zijn over nieuwe dingen die met hen gebeuren dan over slapen.

  • Als ze beginnen te draaien en te draaien
  • Gaan zitten
  • Opstaan
  • Lopen
  • Spreken

Slaapregressies bij baby’s op basis van hun leeftijd

– Slaapregressie na 6 weken
De meeste baby’s ervaren een versnelde groei na 6 weken. En die groei kan er de oorzaak van zijn dat de baby vaker wakker wordt, moeilijker in slaap valt en veel honger heeft .

– Slaapregressie van 4 maanden
Uw baby die goed heeft geslapen, begint onverwachts continu wakker te worden, kan niet langer dan 1 uur slapen, heeft het veel moeilijker om in slaap te vallen, verhoogt het huilen en prikkelbaarheid en doet kortere dutjes. De slaapregressie van 4 maanden is het gevolg van een verandering in uw biologische slaapritme en verschilt van de andere slaapregressies die binnen een paar weken plaatsvinden en de slaap van de baby weer normaal wordt. Er treden veel veranderingen op in deze regressie waardoor uw baby anders gaat slapen.

– Slaapregressie na 8-10 maanden
Deze regressie is meestal het gevolg van een grote hersenontwikkeling. De baby begint te kruipen, te glijden, rechtop te zitten, op te staan, woorden te zeggen, enz. Naast mijlpalen in de ontwikkeling verschijnen bij veel baby’s ook de eerste tanden.

– Slaapregressie na 12 maanden
Tekenen dat uw baby deze regressie ingaat: hij begint te lopen , minder dutjes, is meer prikkelbaar en wordt constant wakker. Als ze eenmaal echt gaan lopen, worden ze veel vermoeider en verbruiken ze veel meer energie, je denkt misschien ook dat ze ’s nachts honger hebben, maar dat betekent niet dat je ze’ s nachts moet voeren, het is beter om ze overdag meer te eten te geven.

– Slaapregressie na 18 maanden
Op 18-jarige leeftijd kan het te wijten zijn aan kinderziektes, verlatingsangst. Op deze leeftijd leren ze dingen alleen te doen, water uit een beker te drinken, een lepel te pakken, enz. Deze onafhankelijkheid kan ervoor zorgen dat je niet wilt gaan slapen of in bed wilt blijven, je kunt zelfs woedeaanvallen krijgen en moeite hebben om niet te willen slapen.

– 2-jarige slaapregressie
De ‘Terrible Twos’ kunnen de slaap van uw kind aanzienlijk beïnvloeden. Je merkt misschien dat er een beetje een tegenslag is als je nieuwe vaardigheden leert en groeit. Ze beïnvloeden een breed scala aan factoren die dit kunnen veroorzaken. Op deze leeftijd zullen ze waarschijnlijk zelfstandig naar de badkamer gaan, naar een volwassen bed gaan, kunnen ze nachtmerries krijgen en kunnen ze zeker hun meest uitdagende karakter of gedrag vertonen.

Alle slaapregressies zijn moeilijk en vermoeiend, onthoud dat het tijdelijke regressies zijn, je moet geduld hebben want ze gebeuren. Het belangrijkste is om geruststelling te bieden en niet achteruit te gaan in gezonde slaapgewoonten.

Reacties zijn gesloten.