Tips voor een goede mondverzorging

Tips voor een goede mondverzorging

De gezondheid van je gebit is voor iedereen van groot belang. Een gezond gebit begint bij goede mondverzorging. Dit houdt niet op bij een bezoekje aan de tandarts en de mondhygiënist, maar vraagt dagelijkse aandacht. Wat houdt deze mondverzorging in? Wij hebben een paar belangrijke tips voor goede mondverzorging voor je op een rij gezet!

Tanden poetsen

Om je gebit optimaal gezond te krijgen, zou je zo’n drie tot vier keer per dag je tanden moeten poetsen. Voor veel mensen is dit maar moeilijk te behalen. Toch is het heel belangrijk dat je je tanden minimaal twee keer per dag goed poetst (’s ochtends en ’s avonds). Vooral ’s avonds is het belangrijk om je tanden grondig te poetsen. Dit komt doordat je overdag nog natuurlijke reiniging hebt van je gebit, door praten, eten, bewegen en slikken. ’S Avonds valt deze natuurlijke reiniging weg, waardoor de achtergebleven bacteriën vrij spel hebben in je mond.

Tandenborstel

Naast een goede poetsbeurt, is het belangrijk dat je een geschikte tandenbostel hebt. Een goede tandenborstel heeft medium harde haren en een kleine kop. Zo kan je makkelijk bij alle hoeken in je mond om alles schoon te maken! Er zijn ook veel harde tandenborstels te koop. Deze zijn vaak goedkoper, maar zeker niet goed voor je gebit. De harde haren van deze tandenborstels kunnen je tandvlees beschadigen en schuren in het ergste geval zelfs je tandglazuur af!

Mondkapje

Ook een mondkapje is belangrijk om de gezondheid van je tanden te beschermen. Mondkapjes kunnen veel bacteriën uit de lucht tegenhouden en voorkomen dat deze bacteriën uiteindelijk in je mond achterblijven. en voorbeeld van een aanbieder van mondkapjes is Mr Dental Supplies.

Voeding

Naast de geschikte mondverzorging, is een gezonde voeding van groot belang. Om je gebit gezond te houden is het aan te raden om het aantal tussendoortjes te beperken. Daarnaast is het handig om frisdranken zo veel mogelijk te vermijden. Frisdrank tast namelijk de glazuurlaag van je tanden aan, wat zorgt voor erosie van het tandoppervlak. Dit houdt in dat er een laagje van de tand verdwijnt en dit is niet meer terug te draaien!

Consequenties van slechte mondverzorging

Wanneer je gebit niet de dagelijkse zorg geeft die het nodig heeft, kan je te maken krijgen met verschillende problemen. Zo kan je moeite krijgen met eten en drinken, infecties krijgen en een slechte adem. Met de juiste mondverzorging zorg je dat je mond in een gezonde conditie blijft en voorkom je deze negatieve gevolgen.

Reacties zijn gesloten.