Tips voor het kopen van een scootmobiel

Tips voor het kopen van een scootmobiel

Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor wanneer je niet meer goed ter been en wanneer het je teveel moeite kost om lange stukken nog zelf te lopen. De laatste jaren neem de vergrijzing in Nederland toe en dus ook het aantal scootmobielgebruikers en -aanbieders. Het aanbod op het gebied van scootmobiels is dus enorm. Wil jij een scootmobiel kopen? Dan geven we je graag een aantal tips voor waar je op moet letten.

Type scootmobiel

Scootmobiels kun je grofweg indelen in drie verschillende uitvoeringen; met drie wielen, met vier wielen en opvouwbaar. Het voordeel van een scootmobiel met vier wielen ten opzichte van een versie met drie wielen is dat je met vier wielen stabieler op de weg staat. Er is dus een nog kleinere kans dat je omvalt en bovendien kan je dit een veiliger gevoel geven. Meestal zijn deze uitvoeringen wel iets duurder. Ga je vaak met de auto weg en vind je het belangrijk dat je je scootmobiel kunt meenemen? In dat geval kun je het beste kiezen voor een opvouwbaar scootmobiel.

Snelheid

De snelheid van je scootmobiel is voor een deel afhankelijk van het type scootmobiel dat je kiest zoals hierboven omschreven. Een scootmobiel met vier wielen is namelijk stabieler waardoor ze vaak harder kunnen. Is snelheid belangrijk voor je? Overweeg dan dus een scootmobiel met vier willen. Houd er trouwens wel rekening mee dat je vaak tussen het verkeer en voetgangers door moet met je scootmobiel, dus dat er maar weinig momenten zijn dat je de mogelijkheid hebt om de maximale snelheid te rijden.

Accuduur

Een scootmobiel werkt op een elektrische accu die je thuis oplaadt. Na het opladen van de accu kan deze een bepaald aantal kilometers gebruikt worden, dit heet ook wel de actieradius. Maak je vaak kleine uitstapjes? Dan is een scootmobiel met een kleinere accucapaciteit van bijvoorbeeld 30 kilometer voldoende omdat je tussendoor thuis weer kunt opladen. Ga je vaker wat langer op pad? Kies dan ook voor een scootmobiel met een accu met een grotere capaciteit, bijvoorbeeld van 70 kilometer of zelfs meer.

Prijs

Heb je een beslissing gemaakt welk scootmobiel je wilt gaan aanschaffen? Dan is het laatste aandachtspunt nog de prijs. Je kunt nu de prijs bij de verschillende aanbieders gaan vergelijken, want hier kan natuurlijk een verschil in zitten. Gelukkig zijn er ook aanbieders die een laagsteprijsgarantie hanteren zoals Scootmobiel Comfortabel dat doet. Bovendien heb je vaak ook de keuze om het scootmobiel in termijnen af te betalen of je kunt het zelfs leasen.

Hopelijk hebben bovenstaande tips je op weg geholpen om een goede keuze te maken bij het kopen van een scootmobiel.

Reacties zijn gesloten.