Verwen jezelf voor extra energie

Verwen jezelf voor extra energie

Iedereen kent wel van die periodes dat je net wat minder energie hebt. Dat kan komen door een drukke baan, jonge kinderen, je gezondheid of mentale klachten. Voldoende slaap, genoeg bewegen en een gezonde voeding kunnen hierbij helpen. Maar ook voldoende tijd voor jezelf nemen en jezelf verwennen kan extra energie opleveren. Wij geven je vijf tips om even een heerlijk verwenmomentje voor jezelf in te plannen en je energie een boost te geven.

Ga naar de sauna

Een bezoekje aan de sauna kan zorgen voor een echte energieboost! De sauna heeft een ontspannend effect op je lichaam. Ook heeft het een positief effect op je gezondheid, zo verbetert het je bloedsomloop om je immuunsysteem. Bovendien zijn er weinig prikkels in de sauna, waardoor je ook mentaal goed tot rust kan komen.

Ga in bad

Net zoals de sauna kan ook een bad heerlijk ontspannend werken. Water heeft sowieso een rustgevend effect op je lichaam. Bovendien kun je in bad even helemaal alles los te laten door het licht te dimmen, kaarsjes aan te steken en een rustig muziekje op te zetten. Op die manier kalmeer je een aantal van je belangrijkste zintuigen. Ook slaap je na een bad beter, wat voor meer energie de volgende dag kan zorgen. Vergeet ook niet na het bad om je lichaam even heerlijk in te smeren met een bodylotion van bijvoorbeeld L’Occitane. Een bodylotion is niet alleen verzorgd voor je huid, het prikkelt ook je zintuigen en het insmeren zorgt daarnaast voor een beter contact met jezelf.

Breng een bezoekje aan de kapper

De kapper kan ook een echt verwenmoment voor jezelf zijn. Niet alleen zorgt de kapper ervoor dat je weer met een frisse en misschien wel nieuwe coupe de deur uitgaat, als je in de kappersstoel zit dan kun je ook niks anders doen behalve jezelf even rust te geven. Heb je geen tijd of geld om naar de kapper te gaan? Ook extra aandacht aan je haar thuis schenken kan zorgen voor een energie oppepper. Kies bijvoorbeeld voor een haarmasker van Kérastase.

Ga sporten

Deze laatste tip om jezelf te verwennen om extra energie te krijgen klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar sporten is een goed middel om je energie te boosten. Sporten zorgt namelijk ontspanning door de reductie van cortisol in je lichaam. Bovendien werk je door te sporten aan je conditie wat je energieniveau op de lange termijn kan verbeteren.

Reacties zijn gesloten.