Vier redenen om een goed matras te kopen

Vier redenen om een goed matras te kopen

Mensen spenderen gemiddeld 1/3 van hun leven in bed. Het aanschaffen van een goed matras is veel belangrijker dan mensen denken. Een versleten matras is namelijk slecht voor je lichaam, nachtrust en het is onhygiënisch. In deze blog geven wij dan ook vier redenen om een goed matras te kopen en hier niet op te besparen.

Goede nachtrust is goed voor de gezondheid

Er zijn weinig dingen die zó belangrijk voor je gezondheid zijn als slaap. Een gebrek aan slaap kan namelijk leiden tot gezondheidsklachten. Denk daarbij niet alleen aan vermoeidheid, maar een slechte nachtrust kan ook stress, een lagere weerstand en neerslachtigheid veroorzaken. Je lichaam heeft voldoende slaap nodig om te herstellen en daarbij is het aanschaffen van een goed matras of bed belangrijk.

Je oude matras is niet meer goed

Veel mensen weten niet goed wanneer hun oude matras niet meer goed is. Een matras gaat ongeveer tien jaar mee, maar daarna moet je echt op zoek naar een nieuwe. Dingen waaraan je merkt dat je een nieuw matras nodig hebt zijn wanneer het matras doorgezakt is, je last krijgt van lichamelijke klachten na het slapen of wanneer er vlekken op het matras zitten of het niet fris ruikt. Een goed bed gaat over het algemeen langer mee dan een goedkoper bed.

Het is hygiënischer

Daarnaast is het belangrijk om een goed ventilerend bed te kopen. Dit zorgt namelijk voor extra lucht en daarmee is het veel hygiënischer dan andere bedbodems. Bij matrassen die niet goed ventileren ontstaan eerder schimmels en bacteriën. Een bekend merk met ventilerende bedden is Auping en staat hier ook bekend om. Maar is Auping het best ventilerende bed? Niet per se. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat andere merken, zoals Harrison Spinks, het beter doen qua ventilatie. Een bekend merk betekent dus niet per se dat het ook de beste producten heeft.

Slaap is belangrijk voor je lichaam

Slaap is een van de belangrijkste dingen voor je lijf en daarom moet je hierop niet besparen. Het aanschaffen van een nieuw bed of matras kan een grote uitgave zijn, maar hou er rekening mee dat het lang mee gaat en je ongeveer acht uur per nacht erop ligt. Het is dus belangrijk dat je een goed matras of bed koopt. Voor een goed bed kan je naar een beddenwinkel, maar ook online is er genoeg te vinden. Als je op zoekt bent naar bedden van hoge kwaliteit dan kan je bijvoorbeeld kijken naar luxe bedden van Bröring.

 

Reacties zijn gesloten.