Vier verschillende soorten incontinentieproducten

Vier verschillende soorten incontinentieproducten

Iedereen ervaart incontinentie als erg vervelend. Wanneer je last hebt van incontinentie, zijn er veel producten waarmee je de problemen kunt verlichten of oplossen. Welk product geschikt is, is afhankelijk van het type incontinentie en de hoeveelheid verlies. Ben jij op zoek naar incontinentieproducten, maar weet je niet wat het meest geschikt is? In deze blog geven wij vier incontinentieproducten die jou kunnen gaan helpen. We leggen uit wat het precies is en wat de voordelen zijn.

Inleggers

Een inlegger is een dun verband dat je in je onderbroek kan leggen. Het lijkt op maandverband en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en materialen. De kleine inleggers worden bevestigd met een plakstrip, terwijl het met grotere inleggers fijner is om een fixatiebroekje te dragen. Over het algemeen wordt een inlegger gebruikt voor zeer lichte tot matige incontinentie. Een van de bekendste inleggers is Tena Lady voor vrouwen. Tegenwoordig heb je ook inleggers van dit merk voor mannen: Tena men. De inleggers hebben veel voordelen, namelijk dat het op zijn plek blijft, het voorkomt het ontstaan van geuren, voelt zacht aan en zit comfortabel.

Slips

Daarnaast kan je ook kiezen voor een incontinentie slip. Dit is een strook absorberend materiaal, wat bestaat uit wattenpulp en absorberende korrels. De slip kan je vastmaken door middel van plak strips. Het grootste voordeel van de slip is dat het alle incontinentieproblemen aan kan: van licht tot zwaar verlies. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende soorten voor alle leeftijden en soorten lichamen. Denk bijvoorbeeld aan slips voor overdag en ’s nachts, maar ook voor thuis of onderweg.

Broekjes

Incontinentiebroekjes zijn ook een goede oplossing voor mensen met licht, matig of zwaar verlies van urine en/of ontlasting. Deze broekjes zijn dan ook het populairste. Het lijkt op een onderbroek, maar het bevat wattenpulp en super absorberende stof en korrels. Het is kleiner dan een luier. Ook draag je dit als ondergoed, maar je kan het ook uittrekken door de naad op de heup los te scheuren. Het aanbod van incontinentiebroekjes is groot en wordt elke dag groter.

Luiers

Tot slot zijn luiers nog een optie voor incontinentie. Dit kennen we natuurlijk van baby’s, maar tegenwoordig is er ook een groot aanbod voor volwassenen. Deze luiers kunnen veel vocht opnemen door het materiaal van de luiers, namelijk tot wel 4 liter. Dit is dus erg handig als je last hebt van zware incontinentie.

Reacties zijn gesloten.