Vijf redenen om voldoende water te drinken

Vijf redenen om voldoende water te drinken

Voldoende water drinken is onmisbaar voor je gezondheid. De hoeveelheid water die je per dag zou moeten drinken ligt volgens het Voedingscentrum tussen de 1,5 tot 2 liter water per dag. Maar het belangrijkste advies is om te luisteren naar de behoefte van je eigen lichaam. Heb jij dorst na het sporten of na het eten van een pittige maaltijd? Drink dan water totdat je dorst voorbij is. Drinken van water heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen.

Water drinken voorkomt uitdroging

Je lichaam bestaat voor 70 tot 75% uit water. Je organen en ook je bloed heeft water nodig om te kunnen blijven functioneren. Maar je verliest ook continu water. Dit is niet alleen wanneer je naar het toilet gaat, maar ook door transpireren en ademen verlies je vocht. Belangrijk dus om dit ook continu aan te vullen om uitdroging te voorkomen. Zeker als je ziek bent en koorts hebt is het belangrijk om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen.

Water geeft energie

Koffie wordt vaak gezien als de energiebooster. Maar wist je dat het drinken van een of twee glazen water ook net zo effectief kan zijn? Door het drinken van water activeer je je lichaam weer waardoor je je energieker voelt. Daarnaast geeft het ook een energie boost aan je organen en zorgt het ervoor dat je bloed goed blijft stromen.

Het helpt afvalstoffen te transporteren

Je lichaam is één grote fabriek die continu voor je aan het werk is. Dat kost veel energie zoals hierboven omschreven, maar dat zorgt ook ervoor dat je lichaam allemaal afvalstoffen aanmaakt. Door voldoende water te drinken zorg je ervoor dat deze afvalstoffen uit je organen gefilterd worden en door je lichaam getransporteerd worden. Hierna kun je ze uitscheiden en ben jij er weer vanaf!

Schoon water komt gewoon uit de kraan

Er zijn landen waar het verstandiger is om water in de winkel te kopen, maar in Nederland is dat echt anders. Nederland is wereldwijd een van de landen met het schoonste drinkwater gewoon uit de kraan. Dit komt mede door de hoogwaardige afvalwaterzuivering dat er in ons land plaatsvindt. Kraanwater is een stuk goedkoper dan andere dranken en bovendien heb je bij kraanwater geen verpakkingsmateriaal nodig. De diverse manieren waarop het water in Nederland gezuiverd word zijn écht gigantisch maar het belangrijke is dat dit vaak op een duurzame manier gedaan wordt. Zo kunnen de nieuwe generaties ook genieten van schoon drinkwater. Ga je op weg en wil je water meenemen? Zorg dan voor een hervulbare drinkfles. Ook zo ga je bewust om met het milieu! Ben je in het buitenland en vertrouw je het water niet? Dan kun je het water altijd even koken in een Bosch waterkoker om de bacteriën te doden.

Water bevat geen suiker

Water is een van de gezondste dranken die je kunt drinken. Natuurlijk kan een kop koffie of thee geen kwaad. En mag je op zijn tijd ook best een alcoholisch drankje drinken of een frisdrank. Maar doe dit met mate. Met name frisdrank bestaat uit veel suikers wat een slechte invloed kan hebben op jouw gewicht en bloedsuikerspiegel. Datzelfde geldt voor de meeste alcoholische drankjes.

Zorg er dus voor dat je elke dag – en verspreid over de dag – voldoende water drinkt.

Bron: https://www.copierwater.com/

Reacties zijn gesloten.