5 voordelen van een elektrische fiets

5 voordelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets is steeds populairder. Deze fiets werd een paar jaar geleden vooral door ouderen gebruikt, maar die tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig zie je mensen van jong en oud op deze fietsen rijden. Maar wat maakt de elektrische fiets nou zo aantrekkelijk? We hebben vijf voordelen voor je op een rij gezet!

Comfortabel

De elektrische fiets is veel comfortabeler dan een normale fiets. Doordat er een kleine accu in de fiets is ingebouwd, wordt het trappen makkelijker en blijft het fietsen constant. Hierdoor heb je geen last meer van tegenwind. Dit zorgt er voor dat het fietsen minder weerafhankelijk wordt en je sneller voor deze gezonde optie van vervoer zal gaan!

Elektrische fiets is milieuvriendelijk

Naast dat de elektrische fiets het fietsen makkelijker maakt, is dit ook een milieuvriendelijk alternatief op ander vervoer. Wanneer je elke dag gebruik maakt van de auto of brommer, stoot je veel CO2 uit. Deze fiets stoot dan ook veel minder uit dan auto’s en brommers. Naast dat de fiets weinig uitstoot, wordt de fiets steeds duurzamer gemaakt. Zo kan je losse onderdelen vervangen van je fiets en kan de accu van een e-bike meestal zelfs gerecycled worden.

Makkelijk op te laden

Ondanks dat een elektrische fiets misschien lastig klinkt, is het makkelijk te gebruiken en op te laden! Gemiddeld duurt het zo’n 4 tot 8 uur om je elektrisch fiets accu helemaal op te laden. Dit is wel afhankelijk van de accu die je hebt. Daarnaast kan je dit ook makkelijk onderweg opladen, want het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Zo kan je tijdens een pauze gelijk je accu weer opladen!

Snel

Doordat de fiets een accu bevat, kan je voor een langere tijd een hogere snelheid aanhouden. Met een elektrische fiets ga je namelijk al snel 25 km/u. Dit is ideaal wanneer je een langere afstand moet fietsen, maar ook voor woon- en werkverkeer. Op de fiets ben je namelijk minder afhankelijk van files, waardoor je sneller op je bestemming bent.

Sportief

Natuurlijk is ook een groot voordeel dat de elektrische fiets een gezonde en sportieve keuze is. In tegenstelling tot de auto of trein, ben je tijdens het fietsen lekker in beweging. Je zorgt dat je spieren goed getraind worden en je verbrandt tegelijk veel calorieën. Genoeg bewegen is ontzettend belangrijk. Per dag wordt aangeraden om minimaal een uur intensief te bewegen. Door gebruik te maken van de elektrische fiets, heb je dus gelijk je workout voor de dag gehad!

Reacties zijn gesloten.