De voordelen van sporten in de sportschool

De voordelen van sporten in de sportschool

Ten tijde van COVID-19 wordt er veel thuis of buiten gesport. Logisch, in het begin van dit jaar was de sportschool zelfs enkele weken gesloten. Thuis voor de TV sporten is toen in een korte tijd heel erg populair geworden en er zijn veel online sportprogramma’s bijgekomen. Makkelijk, je hoeft er namelijk de deur niet voor uit en het bespaart je tijd. Toch zijn er ook een aantal voordelen van sporten in de sportschool. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

1. Sociaal aspect

Het grootste voordeel van sporten in de sportschool is misschien wel het sociale aspect. Je bent onder de mensen en knoopt al gauw een praatje aan met andere sporters of met een van de medewerkers. Zeker voor oudere mensen kan het een belangrijk sociaal moment in hun week zijn.

2. Oefeningen correct uitvoeren

Als je thuis traint dan volg je de instructeur op je TV of computer. Deze doet de oefening voor en jij doet ze zo goed mogelijk na. Echter er wordt niet gecontroleerd of je de oefeningen ook daadwerkelijk goed doet. Als je in een sportschool traint, dan houdt de instructeur tijdens de groepslessen een oogje in het zeil en controleert of de groep alles goed doet. Hetzelfde geldt voor als je traint in de fitnesszaal. Ook hier lopen meestal verschillende fitnessinstructeurs die kijken of iedereen op de juiste manier de oefeningen uitvoert. Op die manier verlaag je niet alleen de kans op blessures, je vergroot vaak ook de effectiviteit van de training. Zeker bij de il fiore healthcenters hebben ze bekwame instructeurs die je graag met de oefeningen helpen.

3. Uitgebreid aanbod fitnessapparatuur

Natuurlijk kun je een aantal gewichten kopen om thuis te sporten. En sommige mensen kopen ook een hometrainer of zelfs een loopband. Maar niks kan tippen aan het uitgebreide assortiment van fitnessapparatuur en accessoires wat de sportschool heeft. Van cardio apparaten tot losse gewichten en van fitness apparaten tot een heuse functional box, je vindt het allemaal als je gaat trainen Maastricht. Ook een smartwatch in handig om te gebruiken in de sportschool.

4. Weg van het scherm

Tijdens een Corona periode blijven mensen veel meer binnenshuis dan voorheen. Bovendien wordt er ook veel meer tijd achter schermen doorgebracht. Dit kan zowel de computer als de TV of mobieltje zijn. Er is dus sprake van heel veel schermtijd. Door in de sportschool te gaan trainen, ben je even lekker buitenshuis en ook weg van het beeldscherm!

Reacties zijn gesloten.