Wat zijn de voordelen van sporten?

Wat zijn de voordelen van sporten?

Wat zijn de voordelen van sporten? Dat sporten gezond is, weet iedereen wel. Maar waarom precies? Wat zijn de voordelen van sporten en waarom zou iedereen elke dag genoeg moeten bewegen? Hierbij een greep uit de misschien wel tientallen voordelen die een gezonde levensstijl met zich meebrengen.

1. Door sporten blijft je conditie op pijl

Je kent het wel; je loopt de trap op en als je boven bent moet je even op adem komen voordat je weer wat kunt zeggen. Conditie is je uithoudingsvermogen om intensief bezig te zijn. Door regelmatig te sporten, verbeter je je conditie. Dit heeft een algemeen positief effect op je lichaam; je voelt je fitter en het is ook goed voor je hart. Elke dag een goede wandeling van 30 minuten zorgt al voor een positief effect op je gezondheid. Ben jij een hondeigenaar? Dan wordt dit makkelijker en gezellig omdat je sowieso elke dag je tijdens het uitlaten van je hond aan je gezondheid werkt. Overweeg dan eens om Groenlipmossel capsules te kopen, deze evenwichtig samengestelde capsules ondersteunen je gewrichten en zorgen ervoor dat je soepel kunt bewegen.

2. Van sporten wordt je minder moe

Een vaak gehoorde reden om niet naar de sportschool te gaan is omdat je te moe bent. Toch zou je dan juist moeten gaan. Sporten kan op vele manieren een positieve invloed hebben op moeheid. Als je moe bent en gaat sporten, dan activeer je je lichaam waardoor je weer energie krijgt. Bovendien slaap je beter na een pittige workout, waardoor je de volgende dag uitgeruster wakker wordt.  Vooral een pittige krachttraining kan leiden tot een nachtje heerlijk slapen. Ook op de lange termijn helpt sporten je bij een gezonde levensstijl; je bent ook zonder te sporten die dag minder moe en energieker. Heb je trouwens last van je gewrichten tijdens het sporten?

3. Sporten maakt je vrolijk

Net zoals bij het vorige voordeel kan sporten je vooraf misschien een negatieve impact hebben. Je hebt geen zin, het kost teveel moeite etc. Maar na het sporten ben je altijd een stuk vrolijker. Waarom? Omdat tijdens het sporten feelgood hormonen vrijkomen. Bovendien ben je na het sporten vaak trots op jezelf dat je toch gegaan bent, ook dat geeft je een goed gevoel. Vooral bij hardlopen is er aangetoond date een positief effect heeft op depressies.

4. Sporten brengt je hormonen in balans

Elke dag gebeurt er vanalles in je hormoonhuishouding. Dit heeft een invloed op je gehele lichaam. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk balans te behouden in je hormonen. Sporten helpt hierbij doordat het allerlei hormonen activeert. Dit geldt voor zowel de man als de vrouw. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat dit vooral voor ouderen een positief effect heeft. Het kans zelfs het verouderingsproces tegengaan.
Vier goede reden dus om vandaag nog te beginnen met sporten. Kom van de bank af, trek je sportkleren aan en ga even een uurtje aan de slag. Daarna voel je je meteen een stuk beter, gegarandeerd! Voor de fanatieke sporters zijn eiwitrepen aan te raden. Eiwitten dragen bij aan het herstel van je spieren. En wist je trouwens dat massages ook een positieve invloed hebben op je hormoonhuishouden?

 

Reacties zijn gesloten.